Фетел изравни рекорд на Шумахер с победа в Абу Даби

17:32
Фетел изравни рекорд на Шумахер с победа в Абу Даби
Германецът Себастиан Фетел от отбора на Ред Бул изравни рекорда на Михаел Шумахер от седем поредни победи във Формула 1 с първо място в Гран при на Абу Даби.

Австралиецът Марк Уебър допълни двойната победа за шампионите при конструкторите, а Нико Розберг остана трети с Мерцедес. Фетел, който вече спечели четвъртата си поредна титла от Формула 1, отвя конкуренцията с време 1:38:06.106 часа, което беше с 30.8 секунди по-добро от това на неговия съотборник Уебър.

Германският пилот на Ред Бул не показа признаци на отпускане в края на сезона и дори водеше във всяка една обиколка до края на състезанието, с което не остави шансове за победа на австралиеца и на останалия на трето място германец Розберг.

26-годишният Фетел спечели четвъртата си световна титла поред през изминалия уикенд в Индия, с което стана най-младият пилот в историята с подобно постижение. Той донесе и четвърта поредна титла при конструкторите за Ред Бул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sksw
03.11.2013 17:49

Колкото рекорда да чупи Фетел, докато не се докаже с по-слаб болид, никой няма да го признае за велик. Всички виждат, че главно заради болида на Редбул, Фетел доминира 4 години. Днес Фетел без да си дава зор бе по-бърз с 3-4 десети от другите. Ако си даваше зор, щеше да е с над 1 секунда по-бърз. А 1 секунда за този спорт е много. Все едно другите карат болиди от Гп2 сериите. Фетел не е слаб пилот, но без тези коли, сега можеше и титла да няма все още. Дано един ден се докаже с нормален болид, защото ако неможе, то тогава още повече ще падне в очите на пилоти и фенове.

Messifan10
03.11.2013 20:13

Торо Росо не е слаба кола също.

asdfasd
03.11.2013 19:44

Да се доказва?.. Не помниш ли времето по което беше в Торо Росо и точно заради чудесното му представяне го преместиха в първия отбор.

ReDeViL666
03.11.2013 19:29

Ти май наистина си вярваш , че някой би заменил най-добрият болид , с по-слаб , само за да се докаже пред някакви пикльовци , като теб.*lol**lol**lol**lol**lol*