Продадоха Уест Хям за 70 милиона паунда

12:22
Продадоха Уест Хям за 70 милиона паунда
Уест Хям Юнайтед вече има нов собственик, съобщава официалният сайт на "чуковете". Бьорголфур Гудмунсон, който досега държеше контролния пакет акции, е сключил сделка за продажба на стойност 70 милиона паунда с компанията "Си Би Холдинг".

Както е известно, Гудмунсон бе сериозно засегнат от световната финансова криза и загуби цялото си състояние и поради това бе принуден да търси друг човек, който да ръководи лондонския клуб.

По-голямата част "Си Би Холдинг" е притежавана от банката "Страумур-Бурдарас", на която предишният собственик на "чуковете" дължеше десетки милиони паунда.

Уест Хям вече има и нов президент в лицето на Андрю Бернард, който е част от ръководството и в исландската банка.

"Щастлив съм от възможността да работя в този клуб. Имаме страхотен мениджърски екип в лицето на Джанфранко Дзола и Стив Кларк. Академията на Уест Хям е една от трите най-добри в Англия и съм уверен, че голяма част от звездите ни за в бъдеще ще бъдат наши юноши", коментира новият президент на тима.

"Искам да уверя феновете, че ще направим всичко възможно на трансферния пазар, за да доведем няколко класни футболисти, които да ни помогнат да продължим да играем добър футбол. Вярно е, че не разполагаме с огромен бюджет, но съм уверен, че и догодина Уест Хям ще е в топ десет на Висшата лига", допълни Бернхард.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация