Втора загуба за Цвети на турнира на шампионките

21:58
Втора загуба за Цвети на турнира на шампионките
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова допусна поражение и във втория си мач от група "Сердика" на Турнира на шампионките на УТА в София с награден фонд 750 хиляди долара.

Участващата с "уайлд кард" и поставена под номер 8 Пиронкова загуби от петата в схемата Елена Веснина (Русия) с 2:6, 6:4, 0:6 в най-дългия мач в надпреварата, продължил 2:14 часа. Така 26-годишната пловдивчанка, която е 119-а в световната ранглиста в момента, има минимални шансове да се класира на полуфиналите за втора поредна година, като задължително трябва да победи убедително в два сета Саманта Стосър (Австралия) в последния мач от груповата фаза утре.

Веснина започна силно мача и след ранен пролив поведе с 2:0. Пиронкова имаше възможност да си върне пробива в шестия гейм, но пропиля аванс от 40:0 при подаване на съперничката си, а до края на сета тя не успя да вземе друг гейм. Рускинята поведе с пробив за 3:2 във втората част, но българката веднага го върна. При 5:4 Пиронкова стигна до нов пробив при третата си възможност, след като Веснина направи двойна грешка. Така мачът трябваше да бъде решен в третия сет, в който рускинята изцяло доминираше и не даде нито гейм на съперничката си.

Пиронкова има гарантирани 75 точки за световната ранглиста и 35 хиляди долара, дори да напусне турнира с три загуби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация