Сколари върна Робиньо в националния отбор на Бразилия

18:48
Сколари върна Робиньо в националния отбор на Бразилия
Селекционерът на бразилския национален отбор Луиш Фелипе Сколари върна в отбора нападателя на Милан Робиньо за контролните мачове с Чили и Хондурас през ноември.

За Робиньо това е първа покана от две години насам, а в състава са Вилиан от Челси, както и обещаващият 19-годишен централен защитник от Пари Сен Жермен - Маркиньос. Нападателят на Милан получи нов шанс да докаже, че има място в отбора след решението на Диего Коста да обяви по-късно дали ще играе за националния отбор на Испания, откъдето има предложение, или за родината си.

Алешандре Пато и Леандро Дамиао са извън групата, като останалите нападатели в списъка на Сколари са Неймар, Хълк, Жо и Бернард. Треньорът няма как да разчита на контузения Фред, който беше негов първи избор по време на турнира за Купата на Конфедерациите.

Петкратните световни шампиони ще играят на 16-и ноември в Маями с Хондурас и три дни по-късно в Торонто с отбора на Чили. Очаква се Бразилия да изиграе само още един мач извън тези двата преди да бъде обявен състава за Световното първенство догодина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация