Наполи и Юве се доближиха на две точки от Рома (видео)

00:03
Наполи и Юве се доближиха на две точки от Рома (видео)
Наполи и Ювентус записаха важни победи в борбата за Скудетото.

Южняците победиха Фиорентина с 2:1 в Тоскана в среща от десетия кръг на Серия А.

Възпитаниците на Рафаел Бенитес откриха резултата в 12-та минута, когато Гонзало Игуаин центрира към Хосе Кахейон, който с диагонален шут от воле преодоля Нето.

Малко преди да изтече първият половин час на срещата Джузепе Роси възстанови равенството, след като се разписа от дузпа.

В 36-та минута обаче Мертенс и Игуаин направиха красиво двойно на границата на пеналта на виолетовите. Белгийският нападател нахлу в наказателното поле и стреля покрай вратаря на виола, извеждайки отново Наполи напред в резултата.

През втората част нервите взеха врът и първо Маджо бе изгонен в 80-та минута. Това даде надежда на домакините, че могат да стигнат поне до точка. Това обаче не се случи, като в даденото от рефера Калваресе продължение и Хуан Гуардадо бе изгонен, след като получи втори жълт картон.



Междувременно Ювентус разгроми Катания с 4:0.

Артуро Видал откри резултата в 27-та минута с плътен удар от далечна дистанция, който рикошира в защитник на гостите и заблуди Андухар.

Седем минути по-късно Андреа Пирло удвои преднината на бианконерите с красиво изпълнение на пряк свободен удар.

В 66-та минута Карлос Тевес се възползва от грешка на Никола Легроталие и заби трети гол за шампионите.

Крайният резултат бе оформен от Леонардо Бонучи в 71-та минута. Защитникът получи пас от Себастиан Джовинко на границата на малкия пеналт и преодоля Андухар с шут с левия крак.

За да стане вечерта на сицилианците още по-лоша, в 84-та минута Тиберио Гуаранте бе изгонен, след като получи втори жълт картон.

След този кръг Наполи и Юве събраха по 25 точки и са на два пункта зад лидера Рома, който обаче е с мач по-малко.




Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rooney_fen_256
31.10.2013 09:02

Купиха Бейл за 100млн. и продадоха Кайехон, който вкарва голове и прави асистенции. #JustRealMadrid #GoodJobPerez.

Juan_Mata10
31.10.2013 07:08

Надявам се Рома най сетне да се издънят,определено си ни подпряха и имаше дузпа,само не мога да разбера кво ни мъчи Бенитес с тоя Пандев

Kirilov_10
31.10.2013 00:09

Добри мачове, Юве ходом биха Катания, както се очакваше. Очудващо добър мач на Де Челие, Пирло с хубав гол от фаул, Тевес и Видал са ясни...Наполи не го гледах целия мач, но когато го пусках Виола доминираха и правеха атаки. 100 процентова дузпа в края на мача за Фиорентина срещу Куадрадо.