Яя Туре се ангажира със защитата на слоновете

19:19
Яя Туре се ангажира със защитата на слоновете
Футболистът от Кот д Ивоар и играч номер 1 на Африка за 2012 година Яя Туре - звезда на английския Манчестър Сити, днес в Найроби се изказа против избиването на слоновете и заяви, че съществуването на тези животни е застрашено, предаде агенция "Франс Прес" от Найроби.

"Бракониерството заплашва съществуването на африканските слонове и ако не реагираме, ще отидем в бъдеще, в което този емблематичен вид ще бъде изчезнал", каза Яя Туре пред журналисти в деня, в който беше избран за посланик на ООН за програмата за развитие.

"Националният отбор на Кот д'Ивоар се казва "Слоновете" в чест на тези блестящи същества, толкова силни и толкова грациозни. Днес в моята страна са останали малко над 800 слона", каза Яя Туре.

През последните години в Африка значително се е увеличило бракониерството, а нелегалната търговия със слонова кост се е увеличила три пъти, според програмата за развитие на ООН.
Нелегалната търговия със слонова кост носи около 7 милиарда евро годишно, а стоката се изнася предимно в Азия и Средния Изток. Смята се, че сега в Африка има 472 000 слона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

thc_bbc_666
29.10.2013 20:43

Олио да ги попари всички изроди по света, които биха убили слон или друго животно (било то и не застрашен вид) само за да си направят вибратор от слонова кост, анално кремче от китова мас, шапка от кожа на ягуар и всякакви такива видове извратени прояви на благоденствие. Кво ли се възмущаваме на тези неща, че то малки деца и хора умират ежедневно от глад, жажда, лечими болести и по още дестеки други травиални причини, само и само някой урод да направи пачка. Човек за човека е вълк, а камо ли обикновенния вълк... Колкото добри и красиви неща да има по света и колкото и невероятен и безценен да е живота сам по себе си- толкова и ужасни и нечовешки неща се случват всеки ден около нас и на нас. Абе, ебало си е майката, заслужаваме планетата да ни зтрие Така и ще стане.... Само дано не се спасят най долните, а ако стане така- дано ги сполети участ по старшна от смърта.

Rezors
31.10.2013 12:45

направо се изплаших*lol*

thc_bbc_666
30.10.2013 08:50

Ами така де.... *lol*

john_doe
29.10.2013 20:48

*joking* малее да не съм ти враг