Пиронкова загуби от Ана Иванович в София

18:21
Пиронкова загуби от Ана Иванович в София
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова стартира със загуба в група "Средец" на Турнира на шампионките на УТА в София с награден фонд 750 хиляди долара. Пловдивчанката допусна поражение от поставената под номер 2 Ана Иванович (Сърбия) с 0:6, 2:6 за 55 минути.

26-годишната пловдивчанка, която е 119-а в световната ранглиста и участва с "уайлд кард", стартира много лошо. В първия сет, който продължи само 23 минути, тя спечели едва 8 разигравания и не успя да вземе нито един гейм.

Шампионката от "Ролан Гарос" през 2008 година и бивша номер 1 в света Иванович продължи серията си в началото на втория сет, а Пиронкова записа първи гейм след малко повече от половин час игра, за да изравни на 1:1, след което вдигна победоносно ръце. В последствие 16-ата в света сръбкиня отново взе аванс за 3:1. Пиронкова върна пробива за 2:3, но до края Иванович спечели четири поредни гейма, а с това и мача.

"Никога не е лесно да започнеш срещу представителка на домакините, която има подкрепата на публиката. Доволна съм от играта си. В началото на втория сет направих някои грешки и тя успя да ме пробие, но се радвам, че след това не допуснах да загубя инициативата", заяви Иванович след мача.

Пиронкова, която през миналия сезон отпадна на полуфиналите, има гарантирани 75 точки за световната ранглиста и 35 хиляди долара от наградния фонд, дори при три загуби в надпреварата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Nope_avi
29.10.2013 20:35

Айде бе Цвети кви са тия резултати.То за да спечелиш нещо ти трябва хъс ,а като гледам си е играла се едно е на тренировка.