Расинг спечели първа победа за сезона в Аржентина

10:29
Расинг спечели първа победа за сезона в Аржентина
Расинг Клуб спечели първа победа през новия сезон на аржентинското първенство, след като се наложи с 1:0 над Олимпо като гост и вече е с актив от пет точки. Успехът беше важен за Расинг в битката за спасение в елита, защото Олимпо вече има преднина от едва шест точки и се намира с две места напред в класирането. Между тези два тима е Колон Санта Фе.

Расинг беше по-добрият отбор на терена и стигна заслужено до успеха в 63-та минута на мача, когато Бруно Зукулини се възползва от асиситенция на Диего Вияр и оформи крайното 1:0. Задачата на гостите беше допълнително улеснена и от защитника Нестор Моираги, който получи червен картон в 82-та минута на срещата и остави Олимпо с десет души на терена.

Естудиантес се върна на победния път в Примера дивисион след успех с 1:0 над Килмес по-рано в понеделник, с което клубът от Ла Плата се изкачи до десето място в класирането. 6-кратните шампиони на Аржентина поведоха с гол на Патрисио Родригес в 64-та минута и запазиха своя аванс до края на мача, с което оставиха Килмес на 16-а позиция.

Лидер в Примера дивисион след изиграването на мачовете от 13-ия кръг продължава да бъде Нюелс Олд Бойс, който завърши наравно 1:1 срещу Годой Крус в мач от петъчната програма на първенството. Арсенал Саранди, който завърши при същия резултат срещу Химнасия Ла Плата в събота, изостава на три точки от лидера. Трети е Бока Хуниорс с идентичен актив.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация