Прекратиха Вечното дерби на Чили

16:31
Прекратиха Вечното дерби на Чили
Най-популярното чилийско футболно дерби между Универсидад Католика и Универсидад де Чили беше прекратено, след като хвърлен от трибуните предмет удари играч на терена.

Фернандо Менесес от Уни Католика беше ударен в гърба, в момента когато се подготвяше да изпълни ъглов удар пред сектора с привърженици на Универсидад де Чили. Менесес падна на земята, след което беше изнесен на носилка и с поставена торба лед на главата. Съдията Енрике Осес взе топката и след петминутни консултации с помощниците си, делегата и отборите, посочи центъра, обявявайки край на срещата в 57-ата минута при резултат 1:0 за отбора на Католика.

Според телевизионните повторения и снимките от мача, Менесес най-вероятно е бил ударен от топка от хартиени ленти, която не се била разтворила. По-късно той е откаран в болницата, но няма информация за сериозно нараняване.

45 хиляди зрители се бяха събрали на "Естадио Насионал", за да гледат местното Ел Класико. Преди този мач отборът на Универсидад Католика води с 24 точки, пред О'Хигинс с 22 и мач повече. Универсисдад де Чили е на 5-о място от 18 отбора с 19 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gQg
28.10.2013 17:22

Дербито на Чили е между Коло Коло и Универсидад де Чили.