Платини иска участниците на Мондиал да станат 40

10:27
Платини иска участниците на Мондиал да станат 40
Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Мишел Платини смята, че броят на участниците на Световното първенство по футбол занапред трябва да бъде увеличен от 32 на 40. Идеята на Платини е да се увеличи броят на участниците от Азия и Африка без това да се отразява на квотата на Европа.

В момента от 32 участника на Световно първенство 13 са от Европа, пет от Африка, а от Азия четири или пет в зависимост от изхода на плейофа с отбор от Южна Америка. От друга страна, Азия е най-населеният континент в света и е логично да има повече представители, смята Платини.

По-рано през изминалата седмица Сеп Блатер пусна популистката идея, че Азия и Африка заслужават да имат повече представители на финалите защото имат повече страни-членки от
Европа и Южна Америка. От своя страна Платини- който е смятан за естествен наследник на Блатер на поста в Световната централа, е напарвил собствени изчисления и смята, че нови осем отбора няма да се отразят драстично на турнира и като качество, и като натовареност.

"Можем да добавим още два африкански отбора, два от Азия, два от двете Америки, 1 от Европа и 1 от зона Океания, който да се класира без бараж. Напълно съм съгласен с Блатер, че трябва да се мисли в тази посока. Ще бъде добре за всички, обясни Мишел Платини.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ReDeViL666
28.10.2013 11:27

И този един от Европа - да е най-добрият втори отбор , като по този начин няма да има отпадащ втори такъв! Одобрявам идеята ! Просто вместо по 4 отбора в група , ще са 5 !*smile*