Марчело Липи: Футболистите на средняците в Италия показаха, че могат

14:51
Марчело Липи: Футболистите на средняците в Италия показаха, че могат
Треньорът на Италия Марчело Липи остана изключително доволен от победата на "адзурите" срещу Северна Ирландия в приятелски мач, игран снощи в Пиза. Опитният специалист е обнадежден от факта, че и футболистите, които се състезават в средняшки отбори, могат да играят добър футбол.

"Показахме истински италиански футбол. Доволен съм от усилията на всеки от играчите, независимо за кой отбор се състезават. Топ клубовете са пълни с чужденци, но днес показахме, че и средняците могат да играят отличен футбол. Серджио Пелисиер и Джузепе Маскара имат светло бъдеще пред себе си, а с Джузепе Роси се познаваме отдавана", каза Липи.

Липи също така похвали младия Давид Сантон и сърцатия Дженаро Гатузо, който игра едно полувреме след продължително лечение на контузия.

"Сантон е достатъчно умен, за да показва уменията си без да оставя съотборниците си на заден план. Той няма да се превърне в егоист. Гатузо имаше нужда от този мач. Той е истински гладиатор. Щях да го оставя на терена до края на мача, но нямаше смисъл да поемаме рискове със здравето му", добави треньорът на Италия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация