Няма изгледи кризата в Нефтохимик да приключи

17:00
Няма изгледи кризата в Нефтохимик да приключи
Няма изгледи финансовата криза в Нефтохимик да приключи на този етап, опасява се изпълнителният директор на клуба Костадин Джамбазов. Той допълни, че в последните три дни е водил разговори с четири фирми от Бургас и региона за сътрудничество, помощ и инвестиции, но разговорите са били негативни за зелените.

"Всеки иска да си прави имидж и да трупа лични дивиденти на гърба на Нефтохимик, а когато говорим за работещ футболен проект, никой не се отзовава. В много трудна ситуация се намираме, но няма да се предаваме", обясни Джамбазов.

До ситуацията се стигна заради невъзможността на собственика Николай Филипов да продължи издръжката и оттеглянето на мистериозните спонсори, които така и не се афишираха публично. Директорът допълни, че щабът търпи една промяна след пристигането на новия наставник Атанас Атанасов-Орела. Треньорът на вратарите Стефан Трифонов-Санята напуска клуба именно поради факта, че няма средства да му бъде плащана квартира. Мястото му се заема от Тодор Попов, който беше част от щаба на Ивайло Петев в Лудогорец. Бившият вратар на другия бургаски отбор обаче засега ще работи без договор и чака обаждане от Петев, който пък поема кипърския АЕЛ Лимасол.

Иначе отборът се подготвя на базата си в Долно Езерово за мача с лидера Литекс в неделя. Няма нови контузии в тима, като Цветомир Цонков се връща пълноценен в стоя и най-вероятно ще играе. Със сигурност мача пропуска сърцатият защитник Диян Лефтеров,
който получи травма на мача с Пирин Гоце Делчев, а по всяка вероятност и Любомир Божинов. Плеймейкърът има травма в глезена и участието му е проблематично.

Срещата Нефтохимик- Литекс ще се играе в неделя от 14.00 часа на стадиона в Сливен, където ще се играят и останалите мачове през есента за Нефтохимик.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация