Германия надлъга сензацията Турция

23:53
Германия надлъга сензацията Турция
В първия полуфинален сблъсък от Евро 2008 един срещу друг се изправиха съставите на Германия и Турция. Наставникът на Южната ни съседка Фатих Терим трябваше да прекроява състава си поради много контузени и наказани футболисти. Стигна се до там, че самият той се пошегува със създалата се ситуация като заяви, че има вероятност третият вратар на отбора да влезе в даден момент от мача като полеви играч. Но с шегите бе до тук.

Преди срещата двамата капитани Рюстю Речбер и Михаел Балак изнесоха слово на своя си език против расизма по стадионите. На стадион "Сейнт Якоб-Парк" пък присъстваха много видни личности, начело с шефът на УЕФА Мишел Платни, Кайзер Франц и други.

Още с първия съдийски сигнал на швейцарския рефер Масимо Бусака и двата отбора се вкопчиха в люта битка без да губят време в сметки и презастраховане. Очакванията, че германският тим ще наложи превес в началото в търсене на бърз гол не се оправдаха. Напротив, символичните гости играеха много по освободено и разнообразно, като постоянно притискаха защитния вал на своя опонент и по този начин не му позволяваха да контрира. Турският отбор не спираше да търси път към вратата на Леман и в 13-та минута Казим-Казим с великолепен удар намери горната греда.

Нищо не можа да попречи на футболистите в червени екипи да открият резултата в 22-та минута, когато отново удар на Казим намери гредата, но този път топката се върна право в краката на Борал и той не сгреши - 0:1.

\"\"

Радостта на комшиите трая точно 4 минути, когато при единствената си смислена атака германците изравниха. Подолски напредна по левия фланг, залъга Сентюрк и подаването му бе засечено от героя срещу Португалия Бастиян Шванщайгер - 1:1.

\"\"

В края на полувремето Ролфс и Акман се сблъскаха при борба за една висока топка и получиха аркади. Германският футболист за разлика от своя колега остана дълго време да лежи извън терена. Логично втората част започна със смяна от страна на Йоахим Льов, като в игра влезе току що възстановилия се Торстен Фрингс.

Що се отнася до игровата част, то и двата отбора представиха на зрителите уникално шоу, което бе подплатено с още 3 гола.

След повече от 30 минута игра се стигна до 79-та минута, когато Лам центрира в наказателното поле на Турция, вратарят Рюстю не се намеси сполучливо и Клозе с глава даде аванс на своя отбор - 2:1.

\"\"

Турците не се предадоха, въпреки негативния развой и продължиха да нападат устремно към вратата на Леман. Както и в предишните срещи, така и сега късметът не им изневери и 4 минути преди края на редовното време Сентюрк възстанови равенството - 2:2.\"\"

Последната и най-тежка дума остана за Филип Лам. Футболистът на Байерн Мюнхен, който се справи по блестящ начин с Кристиано Роналдо на 1/4-финалите буквално в 90-та минута се възползва от едно подаване на резервата Торстен Фрингс и с прецизен удар в долния ъгъл донесе успеха на Германия - 3:2.

\"\"


Така момчетата на Льов ще играят в последния мач от програмата на Евро 2008, а техният съперник ще бъде ясен утре, след като бъде изигран мача между Испания и Русия.

Турците прекратиха своето участие, но те могат да бъдат горди от това, което постигнаха. Днес загубиха, но го направиха след красива игра. Разликата от предишните им срещи и тази бе в това, че тогава късмета бе на тяхна страна, а този път за техните противници.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

futbolist4ety
04.11.2008 16:41

Евала на турския национален отбор шапка и сжалям .Те играха с 4 резервен отбор,но резултата е 3-2(не съм сигурен),но последния гол на немците ни срази .Евала за Турция няма друг отбор с такъж голям дух

RUSSIA_FAN
26.06.2008 09:39

Страшна порнография,турците бяха каде каде по добри и заслужаваха победата.