Бразилия спечели група "А" на Световното първенство в ОАЕ

11:56
Бразилия спечели група "А" на Световното първенство в ОАЕ
Бразилия разби с 3:0 Хондурас на Световното първенство за юноши до 17 години и завърши с пълен актив на върха в група "А". Отборът на Хондурас остана на 2-а позиция с по-добра голова разлика от Словакия и също, както и малките кариоки, продължава на осминафиналите. Словаците пък трябва да изчакат развоя на борбата в останалите потоци, за да узнаят дали ще се класират и те. На последната 4-а позиция в групата се наредиха домакините от ОАЕ без актив.

Боскилия вкара два гола за Бразилия в разстояние на половин час, като откри резултата в 15-ата минута, а след това се разписа още един път в 45-ата. Звездата на турнира до момента Киао оформи крайното 3:0 в 64-ата минута. Така отборът на Алешандре Гало събра 9 точки от три мача, като преди това разби Словакия и ОАЕ с един и същи резултат - по 6:1.

В следващия етап Бразилия ще се изправи срещу най-добрия трети състав от групите "С" и "D", като към момента това е Хърватия.

В група "В" също приключиха мачовете, а оттам напред продължават отборите на Уругвай и Италия, които се срещнаха един срещу друг. Уругвайците обърнаха развоя на срещата от 0:1 до 2:1 и оглавиха крайното класиране със 7 точки. Младите надежди на Скуадра адзура останаха 2-и с 6. В другата среща Кот д'Ивоар съкруши Нова Зеландия с 3:0 и събра 4 точки, като има доста по-добра голова разлика от третия в група "А" Словакия. Въпреки това, африканците също чакат развоя на мачовете в другите четири групи.

Италия откри резултата в 10-ата минута чрез Виторио Париджини, но след 5 Хоел Брегонис изравни. Крайното 2:1 за Уругвай фиксира Марсио Бенитес в 64-ата минута.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация