Фъргюсън: Продадох Бекъм, защото се опита да вземе властта в съблекалнята

18:19
Фъргюсън: Продадох Бекъм, защото се опита да вземе властта в съблекалнята
Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед - Алекс Фъргюсън, разказа интересни подробности в своята автобиография за отношенията си с някои от звездите на отбора през дългите години, в които той бе начело на "червените дяволи".

Десетилетие след прословутата история с бутонката, с която Фергюсън уцели Дейвид Бекъм в главата, шотландецът разясни защо са охладнели отношенията му с бившия английски национал.

"Дейвид беше единственият ми играч, който избра да бъде известен извън терена и това се превърна в негова мисия. Не ми беше никак комфортно с звездния аспект в неговия живот", казва Фъргюсън в автобиографията си, която предстои да бъде издадена в четвъртък.

За случката в съблекалнята, Фъргюсън разказа, че Бекъм започнал да го псува.

"Тръгнах към него и ритнах обувката, която го уцели точно над окото. Естествено, той скочи и ми налетя, но другите играчи го спряха", каза Фъргюсън.

След тази история шотландецът поискал от ръководството да продаде Бекъм.

"Големият проблем, според мен, дойде, когато той се влюби в онова момиче от Спайс гърлс - Виктория и това промени всичко. Дейвид си помисли, че е по-голям от Алекс Фъргюсън. Не може да има играч, който да се опитва да владее съблекалнята. Мнозина опитваха. Но властта в Манчестър Юнайтед беше фокусирана в офиса на мениджъра", каза още Фъргюсън.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lord_Grim
23.10.2013 23:28

Сър Алекс направи Ман Юнайтед вторият най-успешен тим на Острова (другият е Ливърпул). Фъргюсън спечели всичко с отбора, докато Бекъм нямаше никакви значими успехи след Манчестър. Сър Алекс е по-велик от Бекъм, но Дейвид разбира се е манекен и цял свят го познава. Популярността не определя качествата на една личност.

extol
23.10.2013 01:43

Ако ограничиш нещата само до футбол или може би острова като цяло, то тогава може би сър-а е по-голям, но в световен мащаб и просто като име, то Бекъм е по-голям от САФ.
Бекъм е икона. Пръв направи бизнес от името си, каквото правят сега малкият Роналдо и други.
От тази гледна точка имам предвид, че е по-голям. Сигурно и бабичките във Венецуела знаят кой е Бекъм, а САФ поне 70% от хората, които познавам не го знаят кой е.

Salient
23.10.2013 02:12

В това отношение си напълно прав! Знаех си, че не го казваш в смисъла, в който си помислих аз и други хора. Но дори в този смисъл САФ има дейно участие за популярността на Бекс докато той самият странеше от това. Фърги направи Ман Юнайтед световна марка, а Бекъм се възползва максимално от това и освен, че беше един от най-добрите играчи, се превърна и в безспорно най-популярният футболист в света. Естествено и звездният му брак помогна за това. Името му буквално стана синоним за футбол! Жалко, че се развиха така зле нещата, защото определено ми се искаше да завърши кариерата си заедно с Гигс и Скоулси в Юнайтед, а вярвам и той!

toshkata80
23.10.2013 00:11

Aма прай е бай славчо ,защото съра е тренер за вас от манчестър,за много хора е съдийски човек..двата ви финала срещу баерн и челси са с късмет..когато никой не ви свири навън стигате до базел...дори и реал ви отсрани чесно..имаше си картон..когато манипулираш съдийски комисии е лесно,да не говорим че съра винаги купуваше поне по една звезда..нистелрой,кантона,роналдо,бербатов,перси...къв трене р е той?особено в европа?

ApricotGarden
23.10.2013 00:32

Аз бих използвал израза ''човек с голямо влияние в английския футбол'' вместо ''съдииски човек'' *wink*

thc_bbc_666
23.10.2013 00:19

Прав си човече, Мауриньо, Рафа Бенитес, Манчини, Капело, Гуардиола, Хидинк, Аврам Гран/т- е тва са треньори от световна класа. Сър Алекс само може да плаща на съдиите....

avalon2468
22.10.2013 21:24

тоя пич е най-невероятният късметлия в света за последните 100 години...абсолютен неудачник във футбола, супер некомпетентен и конфликтен, пробващ всякакви варианти за да му върви на него ...самият факт, че не удължи договора на Кантона, Форлан, Бекъм за за угоди на ината си е отговорът на всичко...пишете минуси смешни фенчета на отбора, но никога няма да се радвате на хора като СЪР БОБИ РОБСЪН, БРАЙЪН КЛЪФ, КЕНИ ДАЛГЛИШ, ПЕЙСЛИ, и т.н и т.н......

thc_bbc_666
22.10.2013 23:52

Не знам бай Славчко какво си се надъхал...Аз пък си мислех, че Кантона сам прекрати кариерата си. А и той самият така твърди, е на: Cantona said of his premature retirement, "When you quit football it is not easy, your life becomes difficult. I should know because sometimes I feel I quit too young. I loved the game but I no longer had the passion to go to bed early, not to go out with my friends, not to drink, and not to do a lot of other things, ­the things I like in life." Явно хейтваш Сър Алекс, това си е твоя работа. Но пишеш глупости. Ние се радваме на личности като Сър Боби Чарлтън, Браян Робсън, Стив Брус, Сър Мат Бъсби, Гигс, Скоулс, Анди Кол и Йорк, Ники Бът, братята Невил, Денис Лоу, Солскяр...абе мога да изброя много, много хора. Някои съм ги гледал, други не, някои вече не са живи. Въпросът е, че всички те са хора, които остават част от отбора до живот. И много от тях биха казали, че Сър Алех ги е направил такива. На мен това ми е достатъчно. Както искаш така го разбирай. Ще приема, че квалификацията "смешно фенче" не се отнася за мен..., защото не искам да се заяждам със голям човек като теб, бай Славчо....Лека ти нощ.

Salient
22.10.2013 21:36

Видяхме го Далглиш 2012... Ако има нещо, в което Фъргюсън е по-добър от споменатите от теб имена, то е, че умее да се адаптира постоянно към ситуацията. Как мислиш, че треньор се задържа начело на отбор 26 години и гарнирани с множество трофеи? Брайън Клъф е бил великан в треньорската професия, няма 2 мнения по въпроса. Но точно той е бил толкова инат и консервативен, че е отказвал категорично да промени възгледите си за играта и в крайна сметка заради това Форест изпада от ПЛ през 1993 след което и се оттегля (1 от причините).

extol
22.10.2013 20:58

Не че нещо, но Бекъм е по-голям от Фъргюсън.

Salient
22.10.2013 21:48

Абсолютно всички футболисти на Юнайтед през последните 20 години (с някои изключения естествено) дължат всичко постигнато в кариерите си на САФ! *smile*

NoDiggity
22.10.2013 21:40

Това пък от къде го измисли? *smile* По какво съдиш, че Бекс е по-голям от САФ? Ако е по реклами и спечелени пари може би го превъзхожда десетократно. Във всичко друго САФ е дал много повече на футбола от него!

thc_bbc_666
22.10.2013 21:13

Доста, меко казано, прибързано изказване, Деяне. Няма такъв филм- който и да е играч от Ман Юнайтед да е по-голям от Фъргюсън. Да не говорим колко несъпоставими са треньор и играчи...

Salient
22.10.2013 21:06

Е сори пич, ама тук се изцепи! Фъргюсън създаде и разви Бекъм във футболиста, който познаваме!

medno
22.10.2013 20:47

За Фърги наистина Ман.Юнайтед беше цел номер 1 и точно, заради това е правил от велики футболисти- хора, които не успяват да реализират нищо и губят енерцията в кариерата си и обратното : от среднитсти футболисти, колектив, чиято цел е да победи с цената на всичко.

thc_bbc_666
22.10.2013 20:56

Добре казано. *smile*

kaizerabg
22.10.2013 20:43

Най-великия треньор без съмнение !! Никой не е по-голям от отбора....

Double_De
22.10.2013 20:33

Така се постига колектив, постоянство, и най-важното респект към треньора. Дори и извън футбола е така. Моу също притежава това качество( да владее съблекалнята).

BarcelonaMen
22.10.2013 20:40

Видяхме в Реал Мадрид колко владя съблекалнята.*joking**joking**joking**joking*

tenebrum
22.10.2013 20:27

бекъм манекен,фърги червенобузеста пиянка прецакал сума ти големи имена,напуснали заради него манчо,може и да е голям но имаше доста грешни ходове с доста големи футболисти играли при него

ApricotGarden
22.10.2013 20:29

Представи си какво би станало в отбора, ако накой, който се мисли за нещо повече от съотборниците си, та дори и от треньора....

NoDiggity
22.10.2013 20:26

Голям е просто няма спор! *smile* Винаги е поставял отбора и доброто му пред личните интереси на някои! За жалост Бекъм се опита да го направи и кой знае ако беше останал дълги години при нас можеше и още по-големи успехи да направим *smile*

RMAD1902
22.10.2013 20:21

Само едно мога да кажа за този човек един от най големите и добри треньори в цял свят!

Salient
22.10.2013 20:20

Във Виктория се корени причината за напускането на Бекъм... Имаше напрежение между него и Съра много преди инцидента с бутонката. Фърги даже беше казал преди време, че Бекс закъснявал или пропускал тренировки, защото нямало кой да гледа сина им Бруклин... Сигурен съм, че ако тая не се бъркаше толкова или той си беше отстоявал повече позицията щеше да е другояче. Това за съблекалнята са допълнителни окраски според мен. Просто при такъв развой на събитията няма как човек да вини Сър Алекс за решението му, колкото и любим футболист да ми е Бекъм.

Inevitable
22.10.2013 20:14

Просто .... не знам какво да кажа.. велик треньор!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! малко казвам ама то с думи няма как ;д

PremierLeague54
22.10.2013 19:22

С тази си негова постъпка е показал защо е най-големият мениджър в историята. Показъл им е, че не е важно името на гърба на фланелката, а емблемата отпред. Навява ти ужас, но и респект в същото време.
Просто едно голямо RESPECT !