Отзиви след жребия за баражите на Световното

21:56
Отзиви след жребия за баражите на Световното
Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович ще излязат един срещу друг в директен спор за място на Световното първенство в Бразилия догодина. Жребият за баражите в зона Европа постави въпроса кой от двамата супериграчи няма да бъде част от Мондиал 2014, тъй като двете страни Португалия и Швеция ще играят една срещу друга. Срещите, както и в другите три двойки, са планирани на 15-и и на 19-и ноември.

"Играчи от световна класа като Роналдо и Ибрахимович, те имат всички качества сами да наклонят изхода на мача в своята си посока, заяви националният селекционер на Швеция Ерик Хамрен. Аз съм щастлив, че имам един от тях. Но за да се класираме, целият ни отбор трябва да бъде много добър."

Освен тази двойка, която предизвиква внимание, останалите са Украйна - Франция, Гърция - Румъния и сензацията Исландия срещу Хърватия. Четирите победители ще запълнят квотата на Европа от 13 участника на Световните финали. Жребият за 32-а финалиста на Мондиал 2014 ще се тегли на 6-и декември тази година в Баия.

"Може би ще се получат балансирани и равностойни мачове. Ибрахимович е много значима фигура в днешния футбол. Но Швеция е много повече от това, те са много добри като колектив", заяви селекционерът на Португалия Пауло Бенто.

Португалия стигна именно чрез плейофи до финалите на Световното първенство през 2010-а година в Южна Африка, след като заедно с Швеция бяха в една група и на два пъти завършиха 0:0. Франция пък, финалист от Световното първенство перз 2006-а година, за втори пореден път ще се бори на плейоф за място на Мондиал, след като имаше лошия късмет да бъде в една група със световния и двукратен европейски шампион Испания. На миналите плейофи петлите се промъкнаха скандално, след като Тиери Анри вкара гол с ръка срещу Република Ирландия.

" Украйна не допуска лесно голове, освен това ни чака дълго пътуване със самолет в двете посоки. Но това, че сме домакини във втората среща, е позитивно за нас", коментира наставникът на Франция Дидие Дешан.

Исландия, която има население от 315 хиляди души, може да стане най-малката страна, играла някога на Световно първенство. До момента рекордът се държи от Тринидад и Тобаго, която участва през 2006-а година и има население от 1,2 милиона души. Мачът на исландците с Хърватия противопоставя и опитен срещу млад треньор. Опитният наставник на северняците Ларс Лагербак се стреми към четвърто участие на Световно първенство с трети различен отбор. Той водеше Швеция през 2002-а и през 2006-а година, и Нигерия на Световните финали в ЮАР.

За хърватите ще дебютира 42-годишния Нико Ковач, който до момента водеше младежите. Той зае поста веднага след края на кампанията в група А, където Игор Щимац подаде оставка,
оставяйки отбора на 2-о място след Белгия.

"Срещнах се с Нико съвсем за кратко по време, когато и двамата държахме изпит за треньорски лиценз. Изглежда умен мъж", коментира Лагербак. Самият Ковач пък заяви, че не е очаквал такова развитие на ситуацията и ще работи заедно с брат си Роберт, също бивш национал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

golemiq_geshan
22.10.2013 00:33

Разликата с предишната Швеция обаче се казва ОЛАФ МЕЛБЕРГ !! Един уникален стълб в отбрана , който покриваше всички останали , сега обаче отбраната на шведите далеч не изглежда толкова сигурна , дори обратното и за мое огромно съжаление , най - вероятно точно тя ще ги провали ..