Хетафе с четвърта поредна победа в Ла Лига (видео)

16:20
Хетафе с четвърта поредна победа в Ла Лига (видео)
Хетафе победи домакина Гранада с 2:0 в мач от деветия кръг на испанското първенство. С четвъртия си пореден успех в Примера дивисион възпитаниците на Луис Гарсия се изкачиха на пето място в класирането с 16 точки.

Домакините останаха с човек по-малко след половин час игра, когато Папе Диаките получи втори жълт и червен картон, след като удари с лакът Борха Фернандес при борба за една висока топка. С човек повече Хетафе контролираше играта и заслужено стигна до победата.

В 47-ата минута гостите поведоха след автогол. Педро Леон центрира остро от дясно и Хейсон Мурийо отклони топката в собствената си врата. Само осем минути по-късно Леон получи пас от Пабло Сарабия и с удар по диагонала удвои. В самия край Хетафе можеше да направи победата си класическа, но Роберто успя да отклони в гредата удар на Адриан Колунга от десетина метра. В следващата атака пък Гранада пропиля най-чистото си
положение в мача. Мануел Итура се възползва от грешка в отбраната на съперника, напредна сам срещу вратаря в наказателното поле, но стреля край гредата.

Така домакините останаха на 15-а позиция с 8 точки след трета загуба в последните се четири срещи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация