Мексико отново остана без национален селекционер

10:27
Мексико отново остана без национален селекционер
Националният селекционер на Мексико Виктор Вучетич заяви, че е бил уведомен от Футболната федерация на страната, че повече не заема този пост, става ясно от интервю, което той е дал за телевизия "ESPN".

Вучетич беше начело на националния отбор на страната само за два мача и в последните квалификации за Световното първенство в зона КОНКАКАФ постигна победа и загуба. Мексиканците завършиха 4-и във финалната група в своята зона, което ги праща на бараж с Нова Зеландия - победител в зона Океания. Първата среща е на 13-и ноември в Мексико Сити, а реваншът в Уелингтън седем дни по-късно. В тези мачове ацтеките ще бъдат водени от Мигел Ерера, който се очертава да стане четвърти национален треньор в последните шест седмици.

"Това е опит за мене. Мога да го определя като положителен опит, но не е това, което очаквах. За мене това означава край, защото какво мога да покажа за шест тренировки? Може и да съм магьосник като Цар Мидас, но не съм Господ", обяви Вучетич.

Хосе Мануел дела Торе и Луис Фернандо Теня също бяха отстранени от поста само след един мач, като и двамата регистрираха загуби. Сега Ерера трябва да спаси страната от първото й отпадане в квалификации от 1990-а година насам, когато Коста Рика нанесе два пъти тежки загуби на мексиканците и ги остави пред телевизорите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cloyster
18.10.2013 13:30

На този да не му събличат фланелката на Мексико? *joking*