Оставаме в четвърта урна за Евро 2016

10:09
Оставаме в четвърта урна за Евро 2016
Националите отново ще са в четвърта урна и за жребия за евроквалификациите за първенството във Франция през 2016 година, който ще е в началото на следващата година. И това не зависеше от резултата срещу Чехия снощи в последния ни мач от пресявките за първенството на планетата в Бразилия.

Почти сигурно е, че за европейското ще има 9 групи, като само една ще е с пет тима, а останалите - с по 6. Класират се първите два отбора и най-добрият трети. Останалите, заели трето място, отиват на бараж за още 4 места.

По новата система влизат последните три квалификации - за световното в Южна Африка с тежест от 20%, след това тези за европейското в Полша и Украйна с тежест 40% и тези за първенството на планетата в Бразилия - отново с 40%.

Така България заема 32-ото място и остава в четвърта урна, като в момента имаме 20 431 точки.

Заедно с нас са отборите на Полша, Финландия, Армения, Шотландия, Латвия, Естония, Беларус и Уелс, което означава, че няма как да ни се паднат при жребия.

Водачи на деветте групи ще са Испания, Германия, Холандия, Италия, Англия, Португалия, Русия, Гърция и Хърватия. В следващата урна трябва да попаднат Швеция, Босна, Украйна, Дания, Швейцария, Белгия, Унгария, Чехия и Ирландия. До момента в трета урна са Норвегия, Словакия, Турция, Сърбия, Израел, Словения, Австрия, Румъния и Черна гора.

В петата група са Северна Ирландия, Албания, Исландия, Литва, Македония, Грузия, Молдова, Азербайджан и Люксембург, а аутсайдерите са Кипър, Казахстан, Лихтенщайн, Фарьорски острови, Малта, Андора, Сан Марино и Гибралтар.

Размествания са възможни до приключването на плейофите за световното, защото и те влизат в изчисленията на УЕФА. България обаче е в средата на класирането на четвърта урна и трудно може да се придвижи напред, въпреки че регистрира подобрение от 2 места.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

enjo2
17.10.2013 09:15

От първа урна всеки е неприятен може би да ни се паднат Италия или Гърция ... от втора урна искам да се паднем със Унгария ! ДЪРВОДАНИЯ ! или Чехия ! и в 3-тия отбор да е Черна гора или Норвегия по лесно ще е с някой от тези така си мисля по надоло няма смисъл .. който и да е си мисля че ще го победим !!!

TaTa_Martino
16.10.2013 15:26

Само да не сме Испания,Швеция,Турция,България,Исландия и Кипър че тогава ще има хард еротика

Redbula
16.10.2013 13:42

Този тренйор разбира от футбол,изгради колектив(отбор) просто с тези момчета толкова.Те се раздават до край ,но такива са им възможностите.Реално всички казаха 1 нещо че нито 1 отбор не ни надигра(включително и Италия)! Най-добрия си мач направихме именно с-у тях ,а най слабия според мен с-у Дания! Чехите направиха това което МОУ правече преди години(защита и контри) Ако на тези клалификации България имаше 1 Бербатов-резултатите щяха да са съвсем различни!!!

Публиката снощи скандираше оставка към БФС и са прави.В държави като Дания и Чехия ако си чужд гражданин-футболист за да играеш за тяхните лиги имат правило да не допускат повече от 2-3 чужденеца! Отделно има правило да не допускат повече от примерно 5 ма ЕУ граждани! За да си изкараш Датско гражданство ти трябват 4 години да живееш в страната.Сега ще ви кажа как седят нещатата за Б-я: Ако си ЕУ гражданин нямаш проблем-неопределена бройка,ако си чужденец(примерно нигериец) с-у 2,5 години в Б-я получаваш гражданство и вече си Българин-Честито! Е с тази политика няма как да се развиват младите и талантливи БГ футболисти.Сега ако си мн талантлив и си юноша на Левски примерно.Ти си номер 1 за отбора и за лигата.Да ама кат останеш на 17-18 г от ръководството ти казват дай пари за да те наложим или дай по-малко и чакай своя шанс.И това е така защото от клубовете значт че могат да вземят на свободен трансфер чужденец! И става така че талантливите заминават да учат и работят в чужбина и с таланта им е свършено!!!

beneficato1
16.10.2013 12:39

С такава игра и с този треньор през октомври 2015 отново ще си говорим как сме страшни футболисти,но съдиите ФИФА ,УЕФА и извънземните ни пречат.

beneficato1
16.10.2013 12:36

Странно как хората смятат за успех 2 победи срещу Малта ,едната от които с голяма мъка,и една още по -измъчена срещу Армения.Истината е ,че България няма отбор,в сравнение с Чехия нашите изглеждаха като аматьори.Треньора е тотално некомпетентен и не ми разправяйте хуморески как сме напуснали квалификациите с гордо вдигнати грави-нека си го кажем направо-пореден провал.

angel.bonev.908
16.10.2013 11:19

Сметки да си правим без кръчмар, още преди тия квалификации е малко тъпо. Отбора трябва много да се стегне и в атака и в защита, и да има един плеймейкър, който да ги дирижира всичките. Няма как да стане просто друго яче. Че иначе дори с Гибралтар да се паднем, не е сигурно дали ще бием или пак няма да направим равен, че Малта втория мач доста ни затрудниха. Успех на момчетата и на Любо, дано остане, знае какво върши и знае как да се справя в трудни ситуации. Но други хора от отбора трябва да си заминат.

Redbula
16.10.2013 11:16

Гърция,Унгария,Австрия,България,Люксембург,Сан Марино И да видим дали няма да се класираме та дори и 1ви или 2ри минимум

angel.bonev.908
16.10.2013 11:21

Дори и в такава група да сме пак не е сигурно. Гърците доста могат да ни затруднят, Австрийците също, та дори и Унгария. Не изградят ли много стабилен отбор, няма как да стане. Но си прав, че в такава група имаме доста големи шансове *wink*

Balki89
16.10.2013 10:50

Уинър, дайте пълната класация, ако може. Щяхме ли да сме в трета урна ако бяхме завършили втори дори и като най-слабия втори?

metallingus
16.10.2013 11:15

Прочети статията........ "И това не зависеше от резултата срещу Чехия снощи в последния ни мач от пресявките за първенството на планетата в Бразилия"