Испания не допусна изненада срещу Грузия (видео)

00:59
Испания не допусна изненада срещу Грузия (видео)
Испания победи Грузия с 2:0 и се класира за финалите на световното първенство по футбол през 2014 година в Бразилия.

На Испания, която е настоящ световен и настоящ европейски шампион, и трябваше равен мач с Грузия в последния кръг, за да се класира за Мондиал-2014.

Головете за испанците отбелязаха Алваро Негредо в 26-та минута и влезлият като резерва Хуан Мата в 61-та минута. На вратата на Испания бе капитанът Икер Касияс.


Espagne 2 - 0 Géorgie by warrant

В другия мач от групата Франция надигра Финландия с 3:0, но остана на второ място в
групата и ще играе на бараж. Франк Рибери изведе петлите напред в резултата в 8-ата минута, а след почивката автогол на Йона Тойвио и попадение на Карим Бензема оформиха победата на Франция.

Англия си гарантира директно класиране след победа с 2:0 над Полша в група Н. Англичаните се нуждаеха от победа, за да са сигурни в класирането и я постигнаха след голове на Уейн Рууни в 41-ата минута и Стивън Джерард в 88-ата минута. На стадион "Уембли" поляците също имаха своите шансове, подкрепяни от около 20 000 свои сънародници по трибуните, но Роберт Левандовски и Валдемар Собота направиха пропуски.

Украйна очаквано размаза аутсайдера Сан Марино с 8:0 и зае второ място в групата с точка по-малко от Англия, което осигури на тима място на баражите.

Исландия също мечтае за място на финалите на Мондиала, след като завърши на второ място в група Е и ще участва на баражите. Исландците завършиха 1:1 при гостуването на Норвегия, а другият кандидат за второто място Словения загуби от вече осигурилия си първото място в групата Швейцария с 0:1. Така Исландия събра 17 точки и намери място сред най-добрите осем втори отбори в групите, които ще участват на баражите. Зад борда остана тимът на Дания, който завърши втори в групата на България, но с най-лоши показатели от останалите втори отбори. Колбейн Сигторсон вкара скъпоценния гол за Исландия в 12-ата минута. Даниел Браатен изравни за Норвегия в 30-а минута, но резултатът се запази до края и след последния съдийски сигнал стотиците исландски фенове по трибуните празнуваха успеха заедно с футболистите.

В група D Румъния не допусна изненада и след победа у дома срещу Естония с 2:0 си осигури участие на бараж. Чиприян Марика вкара и двата гола за румънците, първият от дузпа, което бе достатъчно за тима да завърши на второто място в групата за сметка на унгарците, които победиха Андора с 2:0, но останаха трети с две точки по-малко от Румъния. Безапелационен победител в групата стана тимът на Холандия, който завърши подобаващо квалификационния цикъл с победа като гост на Турция с 2:0. Ариен Робен и Уесли Снайдер се разписаха за лалетата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация