Отзиви след България - Чехия

23:36
Отзиви след България - Чехия
Представяме на вашето внимание горещи отзиви след загубата на националния ни отбор от Чехия:

Любослав Пенев (селекционер на България): "Не е приятно, че загубихме последните две срещи от квалификациите. Имаше едно леко проспиване на първото полувреме в тези два мача. Играем припряно, когато сме подложени на по-голямо напрежение. Действахме прибързано, а така няма да се получат нещата. Бързо - да, но не и прибързано, има тънка, но сериозна разлика. Но това не е критика към отбора. Основната причина, че не печелим мачовете си е, че не вкарваме голове. Имаме отличен колектив и отбор, създаваме положения, но липсват головете. Горд съм с момчетата и им благодарих в съблекалнята за целия труд, който положиха през тези две години. Благодаря и на перфектната публика, която ни подкрепи. Публиката разбира кога се играе добре и кога се полага голям труд. Феновете виждат това и идват да подкрепят отбора. Повечето червени картони можеше да бъдат избегнати при по-добър самоконтрол на играчите. Трябва да контролираме емоциите. Съдиите са прави в повечето случаи, но в много не са прави. Определено повечето картони, които ни показаха, са заслужени. Оплаквам се от това, че критерият на съдиите е различен и спирам дотук. В момента не съм настроен на вълна нов договор. Мисля си за други неща, но тази тема ще я обсъдим в скоро време. Разбира се, че имам желание да остана. Все още не мисля за стратегия за следващите квалификации. Най-много ние сме си виновни, че не успяхме да стигнем до бараж".

Йозеф Пешице (селекционер на Чехия):
"Бяхме разучили добре играта на българите. Знаехме, че не трябва да им позволяваме да използват бързи контраатаки. Стараехме се да играем с по-сгъстена защита, а този начин на игра не се харесва на всеки и българите не успяха да се справят с тази тактика. Победата е важна, защото повишава самочувствие за следващия квалификационен цикъл за Евро 2016. В София не успя да спечели нито Италия, нито Дания, нито Армения".

Борислав Михайлов (президент на Българския футболен съюз): "Най-големият ни успех е, че върнахме публиката. Изглежда не сме узрели за голям форум, продължаваме да имаме слабост, когато сме под напрежение. Най-хубавото е тези 30 хиляди, най-лошото е, че не можахме да се класираме. Любо има любовта на хората. Разговорите за нов договор предстоят, но не се притеснявайте, той има контракт. Този отбор расте и заслужава народната любов."

Петер Чех (вратар на Чехия): "Изиграхме качествен мач, през първото полувреме можеше да вкараме и повече голове. Българите имаха шансове за гол, бяха агресивни в началото на второто полувреме, когато резултатът още беше 0:0. Класирането в групата не може да се промени. Ние сме разочаровани, защото очаквахме повече".

Станислав Манолев (полузащитник на България): "Трябваше да победим. Благодаря на всички фенове, които дойдоха на стадиона и ни подкрепяха в този мач".

Петър Занев (защитник на България): "Наистина глупава постъпка от моя страна, но не съм очаквал, че това ще ми донесе червен картон. Просто изръкоплясках на съдията за негово решение, което според мене не беше правилно, и той ми вдигна втори жълт картон. Нямаме право да си вадим такива картони, просто това трябва да се промени при нас. За съжаление, това може би се отрази на представянето на отбора и не успяхме да стигнем до победа или поне до равенство. Влязохме в мача с настройката, че можем да се преборим за бараж, но не го сторихме. В последните два мача играхме ва банк, което се оказа решаващо. За съжаление и в двете срещи претърпяхме загуби".

Емил Гъргоров (полузащитник на България): "Явно нещо ни липсва, след като не можем да победим и да се класираме поне втори в групата. Но трябва да бъдем оптимисти и да гледаме напред. За мене нашият отбор определено има израстване в сравнение с предишните кампании, но може би прекаленото очакване, че ще направим голямата крачка, се оказа решаващо".

Владислав Стоянов (вратар на България): "Мога да кажа, че направихме доста голямо израстване. Още в началото на квалификациите ни бяха отписали. Направихме страхотно израстване с този млад отбор и до последно имаше възможност да се класираме за баражите. Опитах се при гола, но топката беше коварна. Случва се, това е футболът. Смятам, че нашата група беше една от най-трудните. Нямаше отбор, който да ни е надиграл. Ако се запази Любо Пенев и неговият щаб, мисля, че имаме реални шансове за класиране на европейското първенство".

Георги Миланов (полузащитник на България): "Опитахме да вкараме гол през първото полувреме, но не успяхме и след почивката се поизнервихме. Получих разтежение, ще видим на прегледите каква точно е контузията. Не играх добре, но опитах да помогна на отбора".

Ивелин Попов (нападател на България):
"Радвам се, че изградихме един приличен отбор, който беше в битката за място на световните финали до последния мач. Нито един противник не ни надигра, това го заявявам смело и сериозно. Надявам се, че Любослав Пенев ще остане, защото ние сме тук благодарение на него. Знаете, че когато той пое отбора, задачата му беше да ни обиграе и подготви за квалификациите за Евро 2016. Но виждате, че ние се борихме до последно. Явно трябва да работим върху постоянните изгонвания на наши играчи. Може би не сме наясно с критериите. Оказа влияние и
това, че бяхме толкова близко до баража. Ние също си имаме нашата вина, защото изпуснахме доста голови положения - и в Армения, и преди това в Малта."

Николай Михайлов (вратар на България): "Разочарован съм от загубата. Но да не забравяме, че бяхме в една от силните групи в тези квалификиции. Видяхте как се разви всичко. Пожелавам на всички мои колеги да са здрави, а на следващия мач да започнем нещо ново. Също така се надявам, че Любослав Пенев ще се разбере с баща ми за новия договор и ще ни води и в следващата кампания. Надявам се искрено да остане. Дано за Европейското да сме в по-добра група и да има повече шансове, за да се класираме."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zizinho
16.10.2013 13:18

Не се излагайте с глупави коментари.България не е играла по този начин от 10 години и повече.Любо Пенев направи един страхотен колектив и фактът, че доста от тях искат той да остане говори достатъчно.Какво направиха Стоичков, Мъри и Матеус? Видя се, че Любослав Пенев може да работи добре.Надиграхме Италия и в двата мача, а това не е лесно. Не излезе на терене с 8 защитника да пази 0:0 , а до последно ги мачкахме.И относно играчите, които вика - няма значение кои са те, ако треньора си знае работата и ако те имат желание да играят за България!

Cx87ff9xd0
16.10.2013 13:22

Глупости. Винаги е биела дробовете от ранга на Люксембург, Островите и Малта. И никога не е биела западните и средноевропейски държави с някакви футболни традиции.

k1r37o
16.10.2013 12:44

1во не проспиваме първите полувремена само на тия последните 2 мача, а на всеки мач !
2-ро: Не си ти този който върна публиката !

myzrael
16.10.2013 12:04

Към долните идиоти:
Това, че на вас не ви харесва не означава, че всички са тъпи, колкото вас. Любо наистина промени отбора и върна публиката, а аз за първи път с удоволствие и напрежение гледам кфалификациите на националите може би от повече от 10 години.
Играят с желание и се борят - нещо, което ни липсваше толкова дълго време.
Вярно, не се класирахме, но преди да почнем тези квалификации мнението на почти всички беше, че ако завършим на 5-то място и вземем повече от 2 победи ще е чудо.
Отбора коренно се промени и аз наистина се радвах на играта му - вярно има много неща за дялане, но все отнякъде трябва да се почне, а началото е обещаващо.
Така че като няма какво да кажете освен да плюете по-добре си наврете мненията отзад, защото ако Любо си тръгне ще е заради боклуци като вас - така както си тръгваха много хора, така както изгонихте и Бербатов!
Никой няма нужда да чете коментари на цървулковци с голямо самочувствие и никакво покритие!

Cx87ff9xd0
16.10.2013 13:13

А към теб: От кога две победи срещу Малта (едната от тях зверски измъчена) и още една измъчена срещу Армения (когато играхме и с човек повече) са прогрес? Щото ми се струва, че още преди квалификациите да вземеш 5 годишно момченце и да му кажеш тия 4 държави ще ни подреди точно така. Зад Италия, Дания и Чехия, които са по-силни, преди Малта и Армения, които са очевидните дробове. Имахме два аутсайдера в групата, срещу които взехме 3 мача и сме били прогресирали. Смях.

Cristian0
16.10.2013 10:15

Любо с какъв състав излезе срещу Чехия ?? Пуска Венци Христов и Гъргоров, при положение,че има Рангелов,Мицански,Тонев, освен това в Лудогорец има Мишо Александов, има Миро Иванов, той вместо това пуска Маркиньос , Венци Христов и гъргоров

fred_duffy
16.10.2013 08:13

върнал публиката - следващите квалификации с Лубо,никой няма да отиде на стадиона