Бразилия надигра трудно Замбия в Пекин (видео)

17:22
Бразилия надигра трудно Замбия в Пекин (видео)
Бразилия се наложи с 2:0 над Замбия в контролна среща, която се игра на стадиона Птичето гнездо в китайската столица Пекин. Световните агенции отбелязаха, че в часовете преди мача хаосът е властвал на стадиона и около него.

Цял час беше необходим на петкратните световни шампиони да открият резултата. Това направи Оскар Жуниор в 60-ата минута, който влезе от ляво към средата на терена и стреля. Топката рикошира в крака на Емануел Мбола, описа невероятна парабола и влезе в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Кенеди Мвене. Седем минути по-късно централният защитник на Крузейро Деде вкара с глава за 2:0 след центриране на Неймар от свободен удар. Това е първи негов гол с националната фланелка.

Звездата на Бразилия Неймар игра 80 минути в тази проверка, а в третата минута на мача удари греда. Лукас Лейва от Ливърпул изигра първа среща с националната фланелка от почти две години, докато Пато и Моура също получиха шанс за изява.

Срещата беше и първа в историята между Бразилия и шампиона на Африка от 2012-а година. Замбийците бяха водени от 35-годишния временен треньор Патрис Бомел, който замени Ерве Ренар, вече наставник на закъсалия във френската Лига 1 отбор на Сошо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари