Маркарян ще се раздели с Перу в мач без публика

13:28
Маркарян ще се раздели с Перу в мач без публика
Селекционерът на националния отбор на Перу Серхио Маркарян ще се сбогува с поста си тази сряда в доста тъжен мач срещу Боливия. Срещата от Световните квалификации в зона Южна Америка ще се играе при закрити врати заради наказанието на перуанците от предишния домакински мач с Уругвай, когато феновете хвърляха предмети по терена и уцулиха съдията Патрисио Лустау от Аржентина.

Иначе Перу е на 7-о място от 9 отбора с 14 точки и четири поредни загуби в кампанията. Боливийците са последни с 11 точки и само две победи в кампанията от 15 мача.

Договорът на 68-годишния уругваец няма да бъде продължен, а Перу не се е класирал на Световни финали от 1982-а година. Маркарян пък имаше тригодишен контракт и по време на него успя да нареди отбора на 3-о място на Копа Америка 2011.

"Мисля, че постепенно успяхме да положим основите на отбора, който ще представя страната занапред. Момчетата са истински колектив", коментира Маркарян.

Той добави, че бъдещото откритие на перуанския футбол ще бъде тийнейджърър Кристиано Бенавенте, който дебютира в мача с Аржентина, загубен с 1:3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация