Трапатони: Равенството ни устройва, но излизаме за победа

16:41
Трапатони: Равенството ни устройва, но излизаме за победа
Селекционерът на националния отбор на ЕЙРЕ Джовани Трапатони заяви по време на официалната си пресконференция, че ще бъде доволен на равен резултат в София, но допълни, че неговия тим ще излезе за победа срещу България в утрешната световна квалификация на Националния стадион "Васил Левски".

"Равенството ще бъде добър резултат за нас, но това не означава, че няма да играем за крайния успех. Уважаваме България, но излизаме за победа", заяви италианският специалист.

"Лесно е да се каже, че това е важен мач. Освен, че е важен мач, той е и труден. За нас е изключително важно да завършим сезона с позитивен резултат. Преди мача с Нигерия бях малко притеснен, защото много от играчите бяха доста изморени. Но сега съм уверен, всички видяхме какво могат. Трябва да сме пределно концентрирани в утрешната среща. Трябва да сме много внимателни особено в действията си в защита. Последните 15 минути ще са много важни, знаем какво може българският отбор. Вашите футболисти са умни. Играчи като Бербатов и Мартин Петров могат да ни затруднят много и да ни донесат изключителни главоболия. Те играят в Англия и знаем на какво са способни и ние имаме голям респект към тях", каза Трапатони.

Относно изказванията на отговорникът за националните гарнитури Наско Сираков, че Ирландия не е футболна сила, италианецът заяви, че неговият отбор е показал какво може.

"Някои треньори се държат дипломатично, а други са арогантни. Ние обаче трябва да убедим България в обратното, че имаме сериозен отбор, който може да играе силно и да победи. Доказахме срещу Италия, че можем да играем срещу силните и не се притесняваме от дребните детайли", коментира италианският специалист.

България среща Ирландия в дербито на Група 8 на световните квалификации от Зона Европа в събота от 20:30 часа на стадион "Васил Левски".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rysalka
06.06.2009 09:14

Ginekologa ако искаш после да те скалпирам ,много ясно че ще бием е... *wink*

Futbulfen
05.06.2009 23:32

Т'ва са празни приказки..излизали за победа *joking* Ейре ще играе затворена и ще се опита да ни излъже..жалкото е,че аз не виждам как ще пробием сгъстената им защита с тия манекени ( Бербо и Валери).Затова пък УЖ са добри футболисти..дано го покажат и утре вечер да си тръгнем с български песни на уста! БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!

eres
05.06.2009 22:33

*smile* Българите ще са номер 1 утрешния мач *stop* които не иска да е така да го............ урааа българи юнаци

lucky_79
05.06.2009 20:05

Тия ливади ще се затворят отзад и ще играят за 0-0 но мисля,че наще ще ги излъжат с 1-0 с гол на Пелето *wink* Българи юнаци

jorko_91
05.06.2009 19:07

аре мал4ете бе .... колкото и да е трудно аз вярвам 4е 6те бием

Rysalka
05.06.2009 17:45

Трапчо ще излезеш за победа ама си отидеш с резултата 2:1 така поне силно се надявам да съм права *wink*