Германия - Турция превю

20:47
Германия - Турция превю
Поглед върху силните и слабите страни на Германия и Турция, които ще се срещнат на 1/2-финала на Евро 2008 на "Сент Якоб-Парк" в сряда.

Германският треньор Йоахим Льов се завръща на пейката, след като бе наказан от УЕФА и ще трябва да реши дали ще започне с формацията 4-5-1 от мача срещу Португалия или ще се завърне към предпочитаната от него 4-4-2.

Ако започне с 5 играча в средата на полето ще даде по-голяма свобода на Михаел Балак, който е неудържим в атака. Льов трябва да се придържа към същата стратегия.

Турският треньор Фатих Терим ще е притиснат заради различни проблеми с играчите си, но най-вероятно също ще излезе със схема 4-4-2, въпреки че е под въпрос кой ще играе на тези позиции.

СИЛНИ И СЛАБИ СТРАНИ

Германците като цяло нямат слаб пост, но безспорно най-силното им качество ще бъде психическата устойчевост.

Германците израстнаха, вярвайки че ще достигнат последната фаза и са уверени в крайния успех срещу Турция предвид липсата на част от най-добрите им играчи.

Турция доказа, че притежава борбеност и издържливост повече от всеки друг на това първенство - успя да достигне до крайния успех във всичките си срещи с изключение на загубата от Португалия, след като изоставаха в резултата. Тази непримиримост може да им бъде от жизненоважна полза особено в мача срещу коравите германци.

Ако Германия е по-слабата в този мач, това ще се дължи на слабите изяви на централните защитници в определени моменти.

Терим ще влезе в този сблъсък, разчитайки едва на 13 играча, включително третият му избор за вратар Толга Зенгин.

ЗАЩИТА и ХАЛФОВЕ

ГЕРМАНИЯ
Централните защитници Пер Мертесакер и Кристоф Метцелдер са играли заедно над 80 пъти за Германия, но въпреки това не рядко се наблюдава липсата на синхрон. Арне Фридрих и Филип Лам се справят повече от добре до момента, като това ясно пролича в срещата с Португалия на 1/4-финала, когато Кристиано Роналдо бе напълно обезличен.

Ролята на Балак в средата на терена най-вероятно ще реши изхода от мача и именно с неговият принос са свързани надеждите на Германия.

ТУРЦИЯ
В турската защита цари безпорядък след като Вратаря Демирел и Емре Асик ще отсъстват в този мач поради наказание, Емре Гунгур е контузен, а Сервет Четин е под съмнение, поради травма в коляното.

Липсата на наказаните Тунчай Санли и Арда Тюран ще намалят шансовете на Турция, въпреки че Мехмет Топал остави добри впечатления, когато му бе даван шанс.

Емре Белозоглу се завърна към тренировки след контузията си и има вероятност да се появи в игра, ако нещата за Турция не вървят на добре.

АТАКА

Лукас Подолски, който отбеляза три гола в първенството и Бастиян Шванщайгер, отбелязал своя първи гол срещу Португалия след изтърпяно наказание, ще се нагърбят с организирането на атаките, особено ако на Михаел Балак му бъде позволено да играе изнесен в по-предни позиции.

В отбора на Турция ще липсва капитана Нихат, но Семих Сентюрк е много добър нападател, чиято класа ще си проличи дори той да започне като резерва.

ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ


След обединението на Германия, двата отбора са се срещали 4 пъти. Турция спечели първите два, третият бе равен и едва в последния игран в Истанбул германците успяха да се наложат с 2:1.

Бившата Западна Германия е била победител в десет срещи, два пъти резултата е бил равен и един единствен е завършил с успех на южната ни съседка през 1951г. в Берлин.

В сблъсъците си с отбора на Източна Германия, Турция има далеч по-добър баланс - три победи, един равен и една загуба.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ

Германия: Леман, Лам, Мертесакер, Метцелдер, Янсен, Шванщайгер, Балак, Фрингс/Ролфс, Подолски, Клозе, Гомес.

Турция: Рюстю Речбер, Алтънтоп, Емре Асик, Гохан Зан, Балта, Казим - Ричардс, Аурелио, Тюмер Метин, Карадениз, Ердинг и Семих Сентюрк.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

luks0r
25.06.2008 21:50

турция имат по голям шанс да играят на финала