Ван Перси голмайстор №1 на Холандия за всички времена

00:55
Ван Перси голмайстор №1 на Холандия за всички времена
Робин ван Перси стана голмайстор номер 1 на Холандия за всички времена, след като увеличи актива си на 41 гола в 80 мача. Така при успеха на холандците с 8:1 над Унгария Ван Перси вече измести Патрик Клуйверт от първата позиция във вечната ранглиста.

Ван Перси откри резултата в 15-ата минута, а след това в края на първото полувреме направи 4:0. Между двата му гола Кевин Строотман и Джерамейн Лейнс също се разписаха, а в 53-ата минута Ван Перси оформи своя хеттрик и излезе начело при стрелците. Малко преди това единственият сериозен футболист на унгарците Балаж Джуджак беше отбелязал почетното попадение от дузпа, отсъдена заради нарушение срещу самия него. Но Силард Девечери си вкара автогол за 6:1, в 86-ата и в 90-ата минута крайното оформиха Рафаел ван дер Ваарт и Ариен Робен.

С този успех холандците, които още миналия месец си осигуриха класиране на Световните финали, събраха 25 точки. На 2-о място е Турция с 16, но турците имат много тежък мач именно срещу Холандия след четири дни, ако искат да се доберат до бараж.

Румъния има също 16, след като днес спечели с 4:0 като гост на Андора. Клаудиу Кесеру отбеляза дебюта си за румънския тим с гол, дал аванс на своя тим в мача.

Турция пък стигна до победата над Естония като гост с 2:0 благодарение на головете на Умут Булут в 22-ата минута и Бурак Йълмаз две минути след началото на втората част.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Danskrastev
14.10.2013 10:20

До коментар [@comment 1490497] от [@user scsa]:

Никой не хейтва идиот ако беше в Ювентус нямаше да има проблеми и пак щеше да спечели титла въпроса е в това че не постъпи като мъж казваше че ще остане че сърцето му е в Арсенал и какво стана продаде се на Ман Ю еми това не е мъжка постъпка и никога няма да бъде легенда а един продажник това е и да виждаме че е много правилната посока сега като го гледам иска и от Ман Ю да се маха не може 1 гол да вкара....

Schweini31
12.10.2013 15:36

Не може да кажем на черното бяло грехота си е ако кажем,че не е велик.*smile**thumb_up*

Deco_Sneijder
12.10.2013 14:37

Въпреки,че е изключителен футболист,аз ще го запомня най-вече с предателството което направи,а и не само аз,от тогава не ми е толкова нависоко в очите...

man_unitedboy6
13.10.2013 01:49

Топ стрелеца на холандия за всички времена,вкарал в 10 поредни сезони на шл,топ голмайстор на вишата лига в 2 поредни години един от лидерите към 20тата титла на Юнайтед!Не знам кво още искаш за да стане велик! *wink*

Danskrastev
12.10.2013 22:47

Е да ама има голяма разлика Роналдо отиде в Реал не отиде в Сити или Челси Йозил не отиде в Барса отиде в Арсенал Дрогба не отиде в Юнайтед а в Галатасарай така че разликата е огромна той е един голям предател и никога няма да бъде велик защото толкова години го търпяхме и характера и контузийте направи 1 сезон като хората и ни предаде веднага заради парите и купите това ли е да си велик...сигурно и на Фалкао казваш велик...

Schweini31
12.10.2013 17:57

Пич предателство е доста силна дума феновете на Челси могат да кажат същото за Дрогба феновете на Юнайтед могат да кажат същото за Роналдо и да не ти давам още примери та дори и тези на Реал за Йозил,но всеки футболист следва мечтите си и се старае един ден да заиграе там където е мечтал цял живот, не може да съдиш човека така си го тълкувам аз ако греша ме поправете моля.