Чехия с убедителен успех над Малта (видео)

23:11
Чехия с убедителен успех над Малта (видео)
Чехия постигна убедителна победа с 4:1 над Малта в среща от предпоследния кръг в група В на Световните квалификации. Така след този успех Чехия има 12 точки и идва другата седмица в София с реална възможност да завърши на 2-а позиция в групата и да играе бараж.

Мачът ще се запомни и с мач номер 100 за легендата на малтийците Майкъл Мифсуд за националния отбор на страната, като той отзнаменува юбилея си с попадение в 47-ата минута. Преди мача Мифсуд беше почетен за постижението си от президента на местната футболна федерация Норман Дарманин Демайо и други функционери.

Гостите не чакаха много и още в 3-ата минута откриха резултата чрез томаш Хюбшман. Той посрещна от воле, малко пред наказателното поле центриране на Давид Лафата. Топката се отклони в Роуън Мускат и спря в мрежата на вратаря Джъстин Хабер. В 17-ата минута Малта пропусна златна възможност да изравни, след като Алекс Мускат изпрати чудесен пас на Джон Минтоф, но вратарят Чех спаси. Минути по-късно Ярослав Плашил пропусна нова опция за второ попадение в малтийската врата. В 33-ата минута Лафата вкара за 2:0, като завърши асистенция на Франтишек Райторал от дясно. Малтийците влязоха с ентусиазъм във второто полувреме и само 2 минути по-късно Мифсуд намали, оползотворявайки пас на Родерик Брифа зад защитата на чехите. Но малтийската радост беше много кратка, тъй като в 51-ата минута Вацлав Кадлец отново направи аванса от два гола, завършвайки нова чудесна атака и пас на Лафата.

Домакините не се предадоха и можеха да намалят в 57-ата минута, като на два пъти късметът беше с вратаря-ветеран. Най-напред Роуън Мускат стреля и топката беше избита, а после Андрю Коен при добавката не успя да вкара. В 90-ата минута резервата Томаш Пекхарт с глава оформи крайното 4:1, засичайки подаване от дясно на Боржек Дочкал.


Malta 1-4 Czech Republic (All Goals) 11... by ourmatch

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

plamenchooo
12.10.2013 00:24

Winner,оправете си статиите.Чехите нямат абсолютно никакъв шанс да се класират на световно, докато ние все още имаме минимален шанс.