Ето колко точно изостава Серия А от Висшата лига

13:42
Ето колко точно изостава Серия А от Висшата лига
Президентът на Ювентус Андреа Аниели направи задълбочен и обширен анализ на финансовата ситуация в Серия А и за пореден път посочи причините, довели до сериозното отстъпление на италианския футбол в световен мащаб.

Босът на най-титулувания футболен клуб на Апенини също така не се посвени да посочи с цифри колко точно изостава Калчото от Висшата лига на Англия.

Когато Аниели говореше за проблема със стадионите в Италия, той каза следното:

"Стадио Деле Алпи" имаше капацитет от 68 хиляди души, но това съоръжение беше една катедрала в центъра на пустиня. Стадионът беше неприветливо и студено място, което изобщо не бе удобно за феновете, които желаеха да гледат на живо любимия си отбор. По онова време годишният приход на клуба от стадиона беше 13 милиона евро. След като построихме " Ювентус арена", генерираме приходи от 40 милиона евро на година. Но когато правим сравнение с другите големи първенства, това е много малко. Челси има приходи от 80 до 90 милиона евро на година от "Стамфорд бридж" (б.а " Ювентус арена" и "Стамфорд бридж" са с почти еднакви капацитети). Тоест, ние трябва двойно да вдигнем приходите, за да сме конкурентноспособни. Но за момента това е невъзможно. Първата причина е икономическата криза в Италия. Втората, и по-сериозна, е фактът, че трябва да се съобразяваме с местната конкуренция, а нейните стандарти са много по-ниски в сравнение с конкурентите на Челси в Англия", обясни Аниели.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rezors
13.10.2013 20:20

Истината е......
1 Англия
2 Германия
3 Италия
4 Холандия
5 Испания(ако искате обърнете 4 и 5, но за мен е така)*smile*

Hazarddddd
11.10.2013 17:11

В Англия интересните мачове се правят от отборите от топ 7. В останалите страни от топ 2. Нормално е най-големите приходи да са в Англия.

vencislav.ivanov.5
11.10.2013 16:19

голям фен съм на Ювентус и като цяло на италианския футбол но каквото и да си говорим ако сравним футбола в италия и англия примерно.. има огромна разлика не само по това колко хора посещават мачовете ами чисто като футбол които демонстрират отборите в двете отделни страни.. да има мн добри футболисти в италия в момента но все пак това не променя факта..

zipovic
11.10.2013 15:57

атл мадрид каде са тогава то ако само реал и барса бият то няма да има ма4ове е

Schweini31
11.10.2013 14:11

Отслабването на Интер и Милан които бяха водещи фигури в серия А нормално да отслабва и първенството например Барселона и Реал ако станат толкова безидейни също испанското ще загине.

branimir2
11.10.2013 14:26

Испанското без Реал и Барса са нищо.Това за мен е най скучното първенство и до Испания може да се сложи една страна като Шотландия по скучно без интрига първенство.