Берое с нова категорична победа срещу Видима

17:26
Берое с нова категорична победа срещу Видима
Носителят на Купата на България Берое не срещна проблеми в реванша с Видима-Раковски, победи с 5:2 и по този начин се класира за осминафиналите на турнира.

В 21-ата минута Георги Динков се разписа за 0:1. Венцислав Иванов центрира отдясно пред наказателното поле за Атанас Зехиров, който, вместо да стреля, реши да върне леко в дясно за Динков, а той със силен удар по земя от 22-23 метра не сгреши. В 26-ата минута отново Динков, но този път от дузпа, стреля в горния десен ъгъл на вратата на Христов за 0:2, а класическото 0:3 направи Георги Андонов в 60-ата минута, оползотворявайки пас на Атанас Зехиров. Елио Мартинс в 70-ата минута вкара за 0:4 с удар в горния ляв ъгъл на вратата на Христов. Последваха две попадения за Видима-Раковски, дело на Кирев и Крачунов, съответно в 86-ата и 89-ата минути, а в 90-ата минута отново Мартинс оформи крайното 2:5.

Първият двубой, игран на 18 септември на стадиона под Аязмото, завърши с категоричен успех за старозагорци с 3:0 след попаденията на Давид Каядо, Борислав Стойчев и Атанас Зехиров. Така заралии продължават в турнира напред с общ резултат 8:2.

Срещата съвпадна с програмата на мъжкия и младежкия национален отбор и заради това Петър Хубчев не можа да разчита на Венцислав Христов, Мартин Райнов и Иван Горанов. Наставникът на "зелените" включи цели девет юноши в групата за мача, който също се игра в Стара Загора, но на стадиона на Верея в кв. "Кольо Ганчев".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация