Аниели: Ще е трудно да задържим Погба в Юве

17:01
Аниели: Ще е трудно да задържим Погба в Юве
Президентът на Ювентус Андреа Аниели разкри, че ще е почти невъзможно за ръководството на Старата госпожа да опази Пол Погба от интереса на други клубове.

Както е известно, през лятото от Реал Мадрид питаха за французина, но тогава бианконерите отказаха.

Сега обаче, Аниели призна, че реалността в италианския футбол не е добра.

"Трябва да анализираме нещата всестранно. От гледна точка на даден футболист, Италия вече е само транзитна дестинация. Плащаме три пъти по-малко в сравнение с другите големи клубове в Европа. Ще е много трудно да откажем, ако получим огромна оферта за Погба", коментира Андреа Аниели.

"Опитвам се да правя планове за в бъдеще, разбира се. Пол става все по-добър с всеки изминал мач и е нормално да предизвиква интерес от други клубове", допълва босът на Юве.

"Вижте какво се случи с Милан. Трябваше да продадат Златан Ибрахимович и Тиаго Силва, за да балансират финансите си. В края на краищата, хубаво е отборът ти да е атрактивен, но е необходимо да внимаваме и за икономическата ни стабилност", каза още Аниели.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Neill_88
10.10.2013 18:44

Въвеждат едно правило половината играчи на терена да са от школата и готово. Ще се види колко е продуктивен един клуб; ще се ограничат високите заплати; ще се намалят ламтящите за пари играчи; ще има повече лоялни играчи. Все пак клубния футбол, първенствата и турнирите са създадени, за да се види футболния, а не финансовия потенциал на даден клуб. Или греша?

biserms
10.10.2013 17:34

С Джерард, Лампард, Дел Пиеро, Тоти, Гигс, Буфон ще си отиде последното поколение лоялни истински играчи... Повече такова нещо едва ли ще се види, сега сички ламтят само за пари и футбола лека полека започва да се обезсмисля.... Ако нещата продължават така отбори като Реал, Барса, Байерн ще затвърждават доминацията си с всяка следваща година, а други големи отбори като Юве, Милан, Аякс, Ливърпул все повече ще губят от блясъка си поради простата причина, че няма да имат нужните финанси да си позволят добри играчи, защото цените стават все по нереални... И ако не се въведе РЕАЛЕН финансов феърплей, който да не може да се ЗАОБИКАЛЯ, то след 5-6-7 години отборите полуфиналисти в ШЛ ще са едни и същи всяка година и Шампионската лига ще продължава да губи от блясъка си... Защото едно време нещата бяха други. Не се плащаха подобни космически цифри, грандовете в Европа имаха еднакви финансови възможности и затова всяка година или най-много през 2 години РАЗЛИЧНИ отбори доминираха и това правете турнира толкова невероятно интересен - една година Милан беше на върха, друга Юве, трета - Аякс, четвърта - Валенсия, пета Дортмунд, след това Леверкузен и прочие... А сега просто няма как да я има тая "въртележка", защото Реал Мадрид (например) може да си позволи да плаща по 100 000 000 за един играч, а Милан (който е не по-малък отбор от Реал) не може да си позволи да даде 7 000 000 (визирам примера с Хонда - ЦСКА искаше 7млн за него, но за Милан бяха много, те предлагаха само 5 ) .... Тъжната истина на модерния бизнес-"футбол"...

United9
10.10.2013 17:18

След 2,3 години ще е заместник на Шаби Алонсо в Реал *smile*

biserms
10.10.2013 17:15

"Вижте какво се случи с Милан. Трябваше да продадат Златан Ибрахимович и Тиаго Силва, за да балансират финансите си. В края на краищата, хубаво е отборът ти да е атрактивен, но е необходимо да внимаваме и за икономическата ни стабилност", каза още Аниели.

Тоя малолумен ли е ? И тва с Милан като добър пример ли го дава ? Какво се случи с Милан ? Ами от европейски колос се превърна в средняк в Калчото. И с Юве ли трябва да се случи това, г-н Президенте ? И не мога да разбера каква е тая мания на италианските отбори за "чисти сметки" и да нямат дългове ? Отбори като Челси, Юнайтед, Сити, Барса, Мадрид имат стотици МИЛИОНИ дългове и какво от това ??? Крайно време е и италианците да почнат да действат като испанците - Испания е в криза, а банките отпускат безумни кредити на Барса и Реал и двата отбора правят трансфери за по 100-200млн всяко лято и им е през **** че дължат милиони, защото никога няма да се наложи да ги върнат...