Петев: Не съм престъпник и крадец

19:49
Петев: Не съм престъпник и крадец
Треньорът Ивайло Петев, който вчера стана обект на хулиганска атака от ултраси с качулки по време на пресконференцията за представянето му за треньор на Левски, даде пресконференция за медиите. Той обясни как се е стигнало до преговорите и назначението му на стадион Георги Аспарухов, другите оферти, които е имал, а също така и за мнението му.

"Първо искам да благодаря на ръководството на Левски за поканата, която беше отправена към мене. С най-добро чувство и с голямо желание я приех, за да дам и аз приноса си за излизането на клуба от кризата, в която се намира. Но това, което се случи - изключително грозна ситуация и сцена за мене, а предполагам и за вас."

"Аз имам мнение дали е тенденциозна или не, но ще го запазя за себе си. Така че не бих искал да работя в такава обстановка в клуб, който е в навечерието на 100-годишнината си. Това е мотивът, заради който се отказвам. И първото нещо, с което се съобразявам, е семейството ми, което не е маловажно."

"Не съм престъпник и крадец. А така се почувствах. Не съм направил нищо лошо, дойдох с най-добри чувства и имах дългосрочен план за работа, за да постигнем най-доброто за клуба, бяха първите думи на Петев не днешната пресконференция. На въпрос дали според него сцената е инсценирана от ръководен фактор в клуба, Петев отговори, че не знае, но със сигурност това изпълнение на запалянковците не е случайно и е подготвено, смята той. Но нямам идея от кого."

"Огорчен съм и не съм очаквал да се случи такова нещо в 21 век. И вчера и днес казах, че не симпатизирам на нито един столичен клуб. Не съм бил предупреждаван от медии, че ще има провокация."

"Наясно съм, че ще има хора, които ще негодуват заради моето назначение и най-вече заради това, което се случи с моя бивш клуб Лудогорец. Но това, което стана вчера, е ненормално. Разочарование имаше и в моето семейството ми. И то е едно от причините да откажа, а аз бях амбициран да помогна. Не знам на кого съм станал жертва. Не заслужавах това, дойдох с най-добри чувства. и исках да помогна на Левски да изглежда така, както искат привържениците на отбора. Не вярвам това да е истинското лице на феновете на Левски. Аз тези хора не ги познавам, но не може така да потъпкват човешкото достойнство- днес лях аз, утре може да е някой друг. За мене е изключително грозна постъпка и не случайно е обиколила целия свят днес. Снощи водихме разговори с ръководството. Но аз бях взел моето решение тази сутрин, и днес им го съобщих."

На въпрос на къде ще върви треньорската кариера на Петев оттук нататък, специалистът откровено обясни, че няма идея в момента.

"Времето ще покаже. Разочарован съм от случката. Говорих и с Мъри, голяма подкрепа получих от него, от Гонзо също. Благодаря и на Стойчо Младенов за подкрепата. Всеки от тях си каза мнението, но решението е само мое и никой не ми е повлиял."

Мениджърът на треньора Венцислав Митов също се включи в разговора с журналистите и даде някои подробности около преговорите и евентуалните други опции за кариерата му.

"От разговорите, които имахме с ръководството на Левски, се разбрахме, че те искат да се направи нещо добро. Нито аз съм го предлагал, нито Ивайло се е предлагал. Както вчера Тодор Батков каза, от него е дошла идеята, а след това решението им е единодушно на цялото ракъводство. Ние не сме причината за уволнението на Славиша Йоканович."

"Преговарях с отбор от Кипър, от първа лига на Австрия и от първа лига на Полша. Но самият Ивайло Петев си избра да продължи в Левски, а предложеният договор- не като финанси, а като перспектива, му хареса - дългосрочен модел за работа. Той реши, че е по-добре в Левски и поради тази причина прекъснахме серията преговори с чуждестранните отбори."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация