Кличко победи Поветкин по точки и защити титлите си

22:05
Кличко победи Поветкин по точки и защити титлите си
Владимир Кличко победи категорично по точки непобедения досега Александър Поветкин в боксовия супермач в Русия, защити титлите си и официално се превърна в новия противник на Кубрат Пулев.
 
Кличко започна предпазливо и доста премерено тактически. Въпреки това успя да прати в нокдаун агресивния Поветкин във втория рунд, което му даде и успокояваща преднина в двубоя. Руснакът продължи да атакува, но украинецът често го хващаше презглава, с което си "спечели" някои освирквания от публиката в Москва. Всичко се промени в седмия рунд, когато Кличко прати опонента си в нокдаун цели три пъти и буквално предреши двубоя. Досега руснакът не бе изпадал в такова положение нито веднъж в кариерата си. До края на срещата лицето му обаче бе тотално сменено от юмруците на гиганта Кличко. Все пак Поветкин запази кураж и издържа храбро всичките 12 рунда. Ще останат коментарите и за леко нечестната игра по време на целия мач на украинеца, който дори получи отнемане на точка заради нарушаване на правилата.
 
Самият Кубрат Пулев гледа на живо мача, а битката му с Кличко би трябвало да бъде през лятото на следващата година за световната титла на IBF, където българинът е официален претендент. Други звезди като Дерек Чисора и Тайсън Фюри също бяха в руската столица, за да гледат срещата.
 
С успеха 37-годишният Кличко защити титлите си на IBF, WBO, WBA и The Ring Magazine. Именно редовен шампион на WBA бе Поветкин, докато днешният му противник се водеше супершампион.

Кличко ще прибере за двубоя рекордните за него 17 милиона долара, а около 6 отиват за Саша Поветкин, в чийто лагер преди мача беше българинът Благой Иванов - Багата. Победата е номер 61 в 64 срещи за по-малкия брат Кличко, който прави 15-а успешна защита на титлата си и се приближава до рекорда на Джо Луис от 25 победи. Поветкин записва първа загуба на ринга в 27-ия си мач като професионалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

madmaxxxx
06.10.2013 11:53

Много разбирачи тук бе?! 15 пъти бил защитил титлата си, всичките ли ги бил купил??? -> ами не!! Но всичките си ги е наредил както си иска. Той си е избирал с кой и кога да се бие, това малко ли е?Няма един мач без нечиста игра и под нечиста имам предвид стари похвати и захвати от украинската школа, която ги беше развила едно време точно за да бият руснаците..... Кличко няма един "ЧИСТ" мач!!! Който му е гледал мачовете ще разбере какво говоря. Няма лошо, всеки с триковете си. И в това се иска акъл - да разучип опонента си и да подготвиш разни номерца, които ще му убият играта.... А въпреки заблудата на повечето хора, боксьорите са като болидите на формула 1 - може да са му раздърпани гумите, но ще кара..... Но нещо по боди-то счупи ли се, почват да дърпат я наляво, я надясно и айде викнат ги в бокса....... Не е много добър пример, но дано сте ме разбрали.
Някак си с възраста си Кличко разви една нечиста игра при всеки свой мач. Явно когато всеки ти иска скалпа трябва да си подготвен за момента, в който ще се намери някой по-силен от теб........

И да се съглся с момчето по-долу.... -> Къде са всичките исполини от най-тецка категория бе? Кви са тиа сополи? Барабар с Кличко? Я някой по-в съзнателния си живот да се замисли само за имената от преди!..... И като ти кажат името му и ти се появява като грамада в съзнанието.... А сега? Някъв украинец в немска школа се ебава с някви затлъстели момчета...

tamerlan
06.10.2013 10:44

боксът в днешно време е пълна скука,особенно като играе Кличко!!!след ерата Тайсън,всичко в този спорт е мъртво...особено при свръхтежка категория!!!не напразно днес UFC е номер едно,има шоу,има битка,има всичко което един зрител търси!!

beneficato1
06.10.2013 10:21

Изключително умно проведен мач от Кличко-въпреки напъните на русофилската пасмина факт е ,че в нито един момент Поветкин нямаше превъзходство.Кличко си е класа ,нашия може да разчита само на чудо,ако се стигне до бой между двамата де,което не е сигурно

monte_carlo
06.10.2013 03:09

Хахаха, абе не съм гледал двубоя,ама то всеки играе супер бокс и няма нито една загуба и като излезе срещу Кличко се насира, мача не е нареден, това е ясно, просто украинеца е извънземен. Изкате да кажете,че за толкова много години на първо място всичките му мачове са купени хахах,смях ! Кубрат не вярвам да има каквито и да е шансове, въпреки,че ми се иска да бие,но едва ли !

devic
06.10.2013 13:16

това го казваш защото така ти се иска или? ако е другото лошо за тебе. змийчето беше меко казано притеснен след двубоя - това се чу и по телефона в студиото. явно е очаквал Кличко да си издаде най-силните жокери и да успее да ги предотврати. това не се случи. ако някой можеше да спре украинеца това беше Поветкин. уви и той се оказа неподговтен.

Kalinho
06.10.2013 13:10

абе ти сам си противоречиш. Не си гледал мача, ама разбираш. Кобрата има подобен стил (дори според моето скромно мнение по - добър) от на Кличко, което би затруднило Кличко. Факт е, че последните може би 7-8 съперника имам чуството, че се чуди как да не ги свали още в първия рунд. А защо да няма уговорка - Кличко бие ама не го нокаутира, да не го унижи в Москва. Руснаци и украинци. Руснак основен спонсор до колкото знам. Милиярди се залагат, ама какво от това по лесно да се прикрие.

fhh
06.10.2013 09:05

Кубрат ще го бие,ще видите!Ако някой може да го бие това е българин пичове!!

SuperSizee
06.10.2013 01:22

Изключително смешен двубой. Кличко само изморяваше Поветкин и не си направи труда да го атакува. Мачът се развиваш в тренировачно темпо, а Поветник изключително зле подготвен физически. След третия рунд започна да диша тежко и Кличко трябваше да покаже класа и да го свали, но не го направи. Един шампион в тази категория не може да участва в такива глупости (двубой), защото е срамно.

kyosho
06.10.2013 00:33

Много е добър Кличко. Щом срещу Поветкин играе със свален гард и го шамари с една ръка. Поветкин вместо да пласира удари и да търси КО се навежда и му се бута под мишницата. Няма кой да победи Владимир за наше съжаление.

ivanrealmadrid1
06.10.2013 01:12

3те мача на Али и Фрейзър също са голяма лудница

kns
06.10.2013 01:01

Ами няма да е скоро,няма да гледаме такъв мач скоро то е ясно..ама сега за днешния мач Кличко си беше по добър,нека не се заблуждаваме...иначе сравнението с Багата е неуместно ..единия е състезател по бойно самбо,другия е бокс...ако играят Бокс само,багата няма шанс :Д

kns
06.10.2013 00:58

Ами сам си отговаряш,че него не го ебе к'во изповядва,важното е,че ще си вземе милионите и ще нацепи каската на Поветкин както и стана де...А колкото до уредените мачове-не виждам в тоя мач какво има за уреждане..сега ако спорихме за мача на Хей и кличко или Хей и Валуев окей ...поне да е имало интрига,равностойно да е било,ама то тая пародия днеска,дето Поветкин се хвърляше напред все едно скача главичка от трамплин в басейн, ми се вижда смешно да се говори за уреждане на мачове

Horned
06.10.2013 00:54

Абе,като гледам как Багата би му скочил за няма и 2 минути ще го направи на чушки със ориз няма никаква красота останала във бокса,само със непозволеният лакът и бутане се стигна един световен шампион да играе,кога пак ще се види мач като Форман-Али?

PraschoChorbata
06.10.2013 00:54

Да бе ама той практикува анти-бокс, не, че него много го е*е де ама не може цял мач да се прегръщаш с противника(като имам впредвид цял, наистина цял, имаше рундове където през максимум 8-9 секунди и се прегръща), а и като цяло това не е позволено де ама....нали А това, че не може да се нагласи е пълна глупост, толкова пари, не милиарди ами не знам колко се въртят на един такъв мач, че не ми се мисли.Имаш ли пари можеш да постигнеш и невъзможното.

kns
06.10.2013 00:46

Братле много филми си гледал нещо явно...истинския Поветкин да сме гледали и дал някакъв линк в който се бие срещу някакви неизвестни хахахаха... ехх неориентирани деца..погледни на какво мясаше главата на Поветкин след края на мача и я сравни с тази на Кличко...Мача бил нагласен хахахахах т'ва да не ти е Марек - Беласица...пича с ник Devic,много елегантно Ви затапва и отговаря на въпросите ама явно главиците ви все още не могат да разсъждават в дълбочина...Всеки шампион в тежка категория изповядва различна философия,с този залог няма как да гледаш кървища и счупени глави,това да не ти е ММА или ерата на Тайсън...Истината е,че Кличко изповядва един много сполучлив стил на игра,а именно да не допуска удари,с цената на всичко,видя се,че не може да устоява на такива в 11-тия рунд.........................Ще се изкажа малко по-просто за да ме разбереш---УМНИЯТ БОКСР ПОБЕДИ....А колкото до нашия наистина не виждам какъв шанс има,разбира се ще му стискам палци,но просто не виждам как един толкова умен шампион,като Кличко ще се победи.

PraschoChorbata
06.10.2013 00:45

По мнението ти разбирам, че гледаш бокс от скоро, то това е сигурно, погледай още малко и ще схванеш най-малкото защо Поветкин игра по този начин.

Horned
06.10.2013 00:34

То си беше нагласено,[@link http://www.youtube.com/watch?v=bDaeubjqkt0] ,ако не сте гледали ИСТИНСКИЯТ Поветкин ето вижте го..

Horned
06.10.2013 00:17

Нито културизма е от ерата на Андрейа Мунзлер и на Арни,нито футбола от времето на Чаралтон,нито бокса! Да ти имам скапаният спорт във днешно време...

ivanrealmadrid1
06.10.2013 00:16

не знам дали е купен , :Д ама това да купиш мач от такова ниво не е като да си купиш хляб от магазина ... съмнява ме да е нагласен

Horned
06.10.2013 00:18

Не си гледал мач на Поветкин явно..

devic
06.10.2013 00:07

ехех, момченца аре стегнете се. нагалсен бил. това не ви е челси нито барса нито левски. не е дори футболен мач. тактиката на Кличко беше ясна още преди двубоя. това че руснака не си е научил урока е друго. естествено че при такъв залог няма да има голяма атракция и бой до кръв. истината е че Кличко можеше да ни направи шоуто,но от това няма да има печалба. не и в гостуваща зала където се чуват само свирканията. колкото до кобричка - той да му мисли. днешния дуел не може да му е жокер за директния сблъсък. това е още една добра причина защо Кличко се разходи и не постави под съмнение крайния победител,без да издава скритите козове.

devic
06.10.2013 00:19

сичко това дето си го изредил е въпрос на гледна точка. аз не съм учебник за да обяснявам. мога обаче да ти кажа моето разбиране. от самото начало Кличко използва клинчовете за да усмири беснеещия Поветкин. важно е да се знае че това е изцяло разработена тактика която трябваше да бъде очаквана от руснака. очевидно му дойде неподготвен и първия който започна с подлите удари в позиция на клинч беше именно Поветкин. при началното темпо наложено от Александър беше твърде ясно че няма да издържи и до 7 рунд. от там темпото се диктуваше от по-разумния. руснака беше съборен 2 пъти след бутане - 1 от които просто не му издържаха краката, което е нормално предвид състоянието му.

PraschoChorbata
06.10.2013 00:10

Не е купен ? Я обясни случаят със съдията за който слушах преди мача, обясни ми как Кличко 3 или 4 пъти повали с рака и/или лакет Пуветкин, но официалното предупреждение беше в 11-тият рунд(демек файда, че е имало), обясни това как Пуветник практикува пасивен бокс който въобще не е позволен ама никой не му казва нищо.

PraschoChorbata
06.10.2013 00:00

Супер скучен мач, супер анти-бокс от Кличко, купен мач от всякъде(никой не може да ме убеди в обратното), някакъв съдия където има съмнения, че е купен преди мача и гледаш как Кличко практикува пасивен бокс което е против правилата и как 5 пъти изблъсква Пуветкин ама взима 1рво официално предупреждение 11тият рунд където никой не го бърка, просто жалко, че си изхабих да гледам това подобие на бокс.

123321
06.10.2013 00:01

Мача беше нагласен...

fut_prof
05.10.2013 23:55

Аз не гледах бокс тази вечер , благодаря за отговора.Явно не си е заслужавало, така се подразбира от коментарите.

Horned
05.10.2013 23:57

Не ти и трябваше...

futbolista_rs
05.10.2013 23:47

По-грозен мач не съм гледал ! Кличко на борба го удари *referee*

Horned
05.10.2013 23:48

Пълна Мафия,какво да говорим..

devic
05.10.2013 23:36

разбира се че по сценария на Кличко вървят нещата. бавен, донякъде скучен, почти ходом като темпо,но сигурен във всички рундове. и ако не беше русначето 108 килограмов с равномерно тегло вече щеше да е приключил.

Horned
05.10.2013 23:31

Това не е боксов мач,това е пародия...

Horned
05.10.2013 23:37

Уговорен мач или както викат отзад руснаците,МАФИЯ!

123321
05.10.2013 23:35

защо аз не го гледам на кличко смазва ли го :Д?

kalchy
05.10.2013 23:03

А не тея как се изцепиха, викат забравихме рекламите пускаме ги от следващия рунд. *lol**lol*

kalchy
05.10.2013 22:55

Роден град: Курск*beer**lol*

ApricotGarden
06.10.2013 14:27

Ако ти беше познат този град нямаше да ти е толкова смешно *nerd**nerd*

genchooo
05.10.2013 22:25

За 23 милиона излизам и ги тепам и 2-та с винкелО

myzrael
05.10.2013 22:18

Все тая - който и да бие Кобрата после ще му види сметката! *joking*