Бранко Иванкович: Лудогорец направи много добър мач

09:41
Бранко Иванкович: Лудогорец направи много добър мач
"Трудно е да се говори след 0:3. За всички е ясно - заслужена победа на Лудогорец. Трудно е да се говори и за нашите грешки в мача, а освен това не реализирахме пет-шест добри положения. И още един факт - вратарят на Лудогорец (Владислав Стоянов - бел. на авт.) без съмнение е играч на мача. Имаме надежда. Все пак остават още четири мача в групата", това бяха първите думи на пресконференцията на старши треньора на Динамо Загреб Бранко Иванкович след загубата с 0:3 от Лудогорец в мач от втория кръг на турнира Лига
Европа.

На въпрос на хърватски журналист от какво бе продиктувана смяната на Бакари Саре още в 39-ата минута с Дуйе Чоп, професор Бранко Иванкович отговори: "Бакари бе на ръба на жълтия картон. А освен това исках да пусна още един нападател - Чоп. Исках да бъдем по-агресивни в нападение, след като българите вече водеха с 2:0".

На въпрос на хърватски журналист за многобройните грешки в защита в днешния мач, Бранко Иванкович отговори: "Наистина допускаме грешки в защита, но не само днес. Имаме много проблеми в играта и допускаме много грешки. Аз поех отбора в най-неудобния момент и за съжаление всичко върви зле".

На въпрос на български журналист дали 3:0 е реалният резултат, професор Иванкович отговори: " Лудогорец направи много добър мач. Това е агресивен, много добър отбор, който не случайно победи ПСВ Айндховен в първия кръг. А ние допуснахме елементарни грешки, които са в основата на нашата загуба в София".

На въпрос на български журналист дали резултатът 3:0 между шампиона и лидера в българското първенство и шампиона и лидера в хърватското първенство означава 3:0 разлика в класите между българския и хърватския футбол, Бранко Иванкович отговори: "Не
мога да коментирам. От българските отбори освен Лудогорец познавам само ЦСКА и Левски, за които знам, че са в криза".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация