Гигс подобри рекорда на Раул по участия в ШЛ

11:20
Гигс подобри рекорда на Раул по участия в ШЛ
Крилото на Манчестър Юнайтед Райън Гигс постави нов рекорд по участия в Шампионската лига по футбол.

39-годишният Гигс се появи като резерва в 66-ата минута при равенството 1:1 срещу Шахтьор Донецк от група "А" и записа 145-и мач в надпреварата, включително и в квалификациите, с което изпревари испанския нападател Раул Гонсалес.

"Какъв рекорд, какъв играч. Това е фантастично. Още преди мача му казах, че ще го пусна като резерва", коментира мениджърът на англичаните Дейвид Мойс.

Гигс спечели два пъти трофея с Юнайтед през 1999 и 2008 година. Той има над 900 мача за клуба и 13 титли във Висшата лига.

Мойс обаче не беше доволен от резултата, след като Юнайтед допусна изравняване четвърт час преди края.

"Точката е добра с оглед на факта, че те имат страхотни резултати срещу английски отбори. Като цяло се представихме солидно. Поведохме рано и мислех, че ще успеем да удържим и няма да им позволим да ни отбележат. На почивката казах на футболистите, че трябва да контролираме повече топката, но през второто полувреме това не се получи. Затова съм малко
разочарован. Смятам, че нямахме и късмет в ситуацията с изравнителния гол", каза Мойс.

Старши треньорът на Шахтьор Мичра Луческу също не беше особено доволен от резултата.

"Юнайтед се възползва от една наша грешка. Голът им беше щастлив. След като поведоха в резултата, те се затвориха в своята половина и разчитаха на контраатаки. На почивката планът
ни беше да натиснем в последните 25 минути. Затова топката толкова често беше в наказателното поле на съперника. Единствено съжалявам, че успяхме да вкараме само веднъж", каза Луческу.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TaTa_Martino
03.10.2013 20:18

Ко няма да подобри той от 60 години играе и винаги е титуляр те затова манчо са толкова бездарни като в средата на терена им играят такива папардаци

NoDiggity
04.10.2013 09:06

Той целия му живот е неорентиран спокойно *lol* кой знае тяхните от кой етаж са го изтървали като малък, ако въобще си познава родителите - ако съм аз да съм се отрекъл от такъв олигофрен още в ранна възраст!

overdrive
03.10.2013 23:37

Стига с тези неориентирани коментари от твоя страна. Иначе по темата браво на Гигс !

ceco06
03.10.2013 17:39

Раул на колко години е бре? и вече дори не играе е Европа...тц, Раул дъ бест, ниггаззз !