Владо Стоянов с леко сътресение, ще е готов за Динамо Загреб

09:51
Владо Стоянов с леко сътресение, ще е готов за Динамо Загреб
Вратарят на Лудогорец и националния отбор на България Владислав Стоянов се размина с теж­ко комоцио, което може­ше да го изхвърли от пред­стоящата битка с Дина­мо Загреб в Лига Евро­па, а и да му попречи по време на лагера на „трикольорите" за решителни­те световни квалифика­ции с Армения и Чехия.

Още в 4-ата мин на бит­ката за върха в „А" група Лудогорец - Ботев Пловдив, завършила 0:0, Стоя­нов се хвърли в краката на Абел Анисе, за да предот­врати гол, но получи се­риозен удар. Опита да про­дължи мача, но в 15-ата мин се наложи отново ле­карите да му оказват по­мощ, след което титуляр­ният страж бе заменен от Иван Чворович.

„Разминах се с по-тежко комоцио, имам леко съ­тресение. Веднага ми бе­ше оказана адекватна по­мощ, преляха ми банки за стимулиране на мозъка. Вярвам, че до 2-3 дни по­следствията от травмата ще отшумят и ще съм на линия за мача с Динамо Загреб", заяви пред „24 часа" Владислав Стоянов, който е една от причините за отличното представяне на Лудогорец в Европа.

Ако се бяха потвърдили опасенията за по-сериозно черепно-мозъчно увре­ждане, националът може­ше да е с главоболие, гаде­не, световъртеж и дезо­риентираност за седмици, че и месеци.

„Срещу Динамо ще ни е доста по-трудно и от по­бедата ни над ПСВ в Хо­ландия, защото отборите вече ще имат голям рес­пект към нас. Динамо е с голям опит в евротурнирите. Но ние знаем цената, за която излизаме срещу тях - ако спечелим, шансовете ни за излизане от групова­та фаза на Лига Европа ще се увеличат драстично", добави Владислав Стоя­нов.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация