Втора инжекция забъркала скандала с Минев

09:30
Втора инжекция забъркала скандала с Минев
Втора инжекция е забъркала допинг скандала около национала Йордан Минев, научи "Стандарт". Както е известно, ФИФА спря правата на защитника заради наличие на забранено вещество на мача в Малта. После обаче отмени решението си.

Не битата инжекция с кортизон, описана прилежно от лекаря на националите д-р Бочев, е смутила допинг ченгетата на Сеп Блатер. Проверяващите се стреснали от несъответствие между състава на декларираното лекарство и част от намерените вещества. Срещата в БФС обаче разяснила мистерията. Още в Лудогорец Минев бил лекуван с други инжекции, чийто състав е напълно позволен от ФИФА. Д-р Бочев не знаел за това, а и не е задължен да го описва в протокола до допинг ченгетата.

От Ботев обаче се включиха тематично преди сблъсъка с Лудогорец в Разград. Гостите поискаха допинг проба на дербито между първия и втория в класирането на "А" група. По правилник се тегли жребий кой мач от кръга да бъде тестван.

Ако се случи друг, Ботев ще трябва да плати, разясниха родните допинг полицаи. Четирите проби струват около 800 лева, отделно пловдивчани трябва да поемат пътните и командировъчните на проверяващите до Разград.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация