40 непалци са загинали в Катар на обекти за Световното

12:33
40 непалци са загинали в Катар на обекти за Световното
Повече от 40 работници от Непал, които се трудят в Катар по обекти за Световното първенство по футбол през 2022-а година, са загинали по време на изпълнението на трудовите си задължения. Това твърди днес британският вестник "Гардиън".

Според разследване на вестника, около 50 непалци- повечето млади хора, са починали по време на работата си от сърдечни удари или инциденти. Освен това журналистите от медията са разбрали, че огромно количество нелегални работници пристигат в Катар с единствената мисъл да изкарат някакви пари. Повечето от тях са от бедните азиатски страни и при влизането им в Катар им се отнемат паспортите. Много от тях получават по-ниски възнаграждения от предварително договорените, а често дори питейната вода и храната на обектите не достигат.

Непалците са близо 40 процента от нелегалните емигранти в Катар, а необходимостта от строителството на нови сгради, съоръжения и инфраструктура допълнително дава индикации, че те ще си намерят работа в арабското емирство, което получи по доста скандален начин Световните финали по футбол през 2022-а година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация