Капело: Де Роси трябваше да отиде в Юнайтед

13:10
Капело: Де Роси трябваше да отиде в Юнайтед
Селекционерът на Русия Фабио Капело разкри, че е имал разговор с мениджъра на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс, който го е разпитвал за Даниеле Де Роси.

Както е известно, до лятото на 2005 година Капело бе треньор на Рома и отлично познава качествата на Де Роси, който бе искан от червените дяволи през лятото.

"Ако бях на негово място, нямаше да се замислям и веднага бих подписал с Юнайтед", споделя Капело пред "Fox Sport".

"Мисля, че на Даниеле му беше необходимо да отиде в клуб с много високи амбиции. Англичаните го искаха, а Дейвид Мойс ме разпитваше за него", допълва специалистът.

Капело също така коментира и сегашното състояние на Рома.

"През последните години те имаха добър отбор, но все нещо им пречеше да постигнат резултати. Сега Руди Гарсия разполага с по-малко класен тим на хартия, но е вдъхнал гордост на тези футболисти. Вълците вече си помагат един на друг на терена. Това е добре за тях", обяснява Капело.

Треньорът бе помолен да прогнозира кой ще стане шампион в Серия А през този сезон.

"Ювентус остава основният фаворит, но ясно се вижда, че Наполи има всичко необходимо, за да се бори до последно за Скудетото", отсече Фабио Капело.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Gerardo_Martino
24.09.2013 22:34

Футболистите противоположни на Де Роси са Кавани,Фалкао,Перси и Ройс *joking**joking**joking**joking*

Gerardo_Martino
24.09.2013 15:10

Малко останаха такива лоялни футболисти като Де Роси те не само Юнайтед го искат а всички по големи клубове

MeToDueB
24.09.2013 14:31

не смееше да предприеме предизвикателството наречено Юнайтед (може и от лоялност), но все пак .. си е свикнал в Рома, на 30 години е вече, гарантирано титулярно място и няма нужда да отива в чужда страна, не знам за каква заплата, но със сигурност и в Рома не взима малко, но смятам, че това е много глупаво решение, все пак Манчестър Юнайтед не е Рома, колкото и лоялен да си, отдаден и т.н. на даден клуб, понякога трябва да мислиш трезво, ама аз не съм футболист, не съм играл в Рома .. не знам, мисля по друг начин.

rooney_fen_256
24.09.2013 21:00

Съгласен съм, толкова интелигентен играч като Карик, едва ли има в Европа. Човекът с най-много пасове напред през миналия сезон (или поне едно от челните места), и човек, без когото нямаше да сме шампион миналия сезон. Един слаб мач, не го прави "дървар", Карик е огромна класа и всеки, който следи мачовете на Юнайтед би се съгласил с мен.

wesselin1994
24.09.2013 17:54

Не виждам място за спор... Иначе адски много се кефя на играчи като Де Роси. Жалко, че в съвременния футбол са на изчезване.

biserms
24.09.2013 15:49

Не си прав според мен. Ясно е, че Юнайтед е много по-голям отбор от Рома, но Де Роси е показвал нееднократно, както с Рома, така и с националния отбор на Италия, че е футболист от най-високо ниво, и едва ли би се страхувал от предизвикателството "Манчестър Юнайтед". Все пак говорим за човек, който е ставал и световен шампион. Същото се отнася и за Тоти. В най-силните си години го искаха всички най-големи грандове в Европа, но той реши да остане в родния си град, в родния си клуб. Понакога обичта към един отбор е много по-силна от парите и от имена като Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и т.н.

rooney_fen_256
24.09.2013 15:17

За Фелайни - да, но за Карик може да поспорим. *smile*

nikshan11
24.09.2013 14:38

Защо да се страхува,той е с класи над Карик или Фелайни..

fen_na_manutd
24.09.2013 14:15

Бих се радвал, ако беше дошъл. Кой не би!? Но да сме честни, неговото място е в Рома, щом досега не е отишъл някъде другаде, значи знае какво прави и какво иска. Наистина следващия Тоти!

biserms
24.09.2013 13:16

Де Роси е уникален футболист и човек, който е лоялен на Рома и ще се превърне в следващия Франческо Тоти.

rooney_fen_256
24.09.2013 14:22

Де Роси си е Де Роси и Тоти си е Тоти. Няма смисъл да ги сравняваш. И двамата са легенди и икони на Рома. *smile*