В Лудогорец се колебаят дали да удължат договора на Стоянов

09:02
В Лудогорец се колебаят дали да удължат договора на Стоянов
Ръководството на Лудогорец обмисля дали да предложи нов договор на нападателя Иван Стоянов. Контрактът на играча изтича през лятото и той може да си тръгне като свободен агент. Шефовете все още не са започнали разговори по въпроса, но със сигурност това ще се случи през зимната пауза.

Все още не е ясно обаче какви условия ще бъдат предложени на играча. Най-вероятно шефоветена разградчани ще предложат нов едногодишен контракт на Стоянов. Доста е вероятно и финансовите параметри в него да бъдат по-ниски от досегашните. Не е изключено през зимата нападателят да проведе преговори и с други клубове и да подпише предварителен договор с някой от тях.

Съществува и вероятността двете страни да не успеят да се разберат и да се стигне до ситуацията, която се получи с Емил Гъргоров преди година.  Тогава Бадема обяви, че ще продължи кариерата си в чужбина, но в крайна сметка не си намери отбор и се върна в ЦСКА. През пролетта обаче той бе умишлено държан от "зелените" на пейката, като дори не се появи в игра и в дербито с Левски на "Герена" спечелено от "сините" в последната минута.

30-годишният Стоянов се присъедини към Лудогорец през лятото на 2011 година и парафира за 3 сезона. Бившият футболист на Сливен, ЦСКА и Алания бързо се утвърди в състава и още в първата си година стана голмайстор на тима в първенството с 16 гола. Във втория си сезон той повтори постижението си, но с далеч по-малко попадения - 9. Стоянов е и голмайстор номер 1 на Лудогорец откакто тима е в елита. Общо във всички турнири той има точно 30 гола. Веднага след него е Марселиньо с 26. Той пък е другият състезател с изтичащ договор през лятото, който също не е сигурен дали ще остане в Разград. Опциите са две - или да преподпише през зимата, или ще бъде продаден.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация