Пеев и Георгиев блестят в българското дерби в Русия (видео)

19:41
Пеев и Георгиев блестят в българското дерби в Русия (видео)
В среща от 9-ия кръг на руската Висша лига отборът на Кубан Краснодар загуби като домакин от Амкар с 0:3, като на терена имаше и четирима български футболисти, които вкараха 2 гола за победата на отбора от град Перм.

В отбора на Кубан през всичките 90 минути игра капитанът и нападател на българския национален отбор Ивелин Попов. В отбора на Амкар като титуляри започнаха защитникът Петър Занев и полузащитниците Благой Георгиев и Георги Пеев.

Още в 8-ата минута Георги Пеев с красив пас с пета изведе Благой Георгиев на чиста позиция и бившият български национал с точен удар откри резултата - 1:0 за Амкар. В 14-ата минута с гол на Мартин Якубко отборът на Амкар поведе с 2:0, а в 16-ата минута в полза на гостите бе отсъдена дузпа. От бялата точка Георги Пеев уверено реализира и резултатът стана 3:0, при който завърши и мачът.

Петър Занев и Благой Георгиев играха през всичките 90 минути, а героят на мача Георги Пеев бе сменен в 77-ата минута от холандеца Джанлука Нийхолт.

След днешната победа Амкар е на 7-о място във временното класиране на първенството на Русия с актив от 13 точки, а Кубан е на 11-о място с 10 точки. Лидер е Спартак Москва с 20 точки, следван от ЦСКА Москва - също с 20 точки.

В днешното московско дерби на руското първенство Спартак победи ЦСКА с 3:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари