14 национали на Ел Салвадор получиха доживотни наказания

11:39
14 национали на Ел Салвадор получиха доживотни наказания
14 футболисти от националния отбор на Ел Салвадор бяха отстранени от футбола доживот заради участие в уредени мачове, включително двубои срещу САЩ и Мексико.

Сред изгонените са някои от най-опитните и известни играчи в страната като вратарите Мигел Монтес и Дагоберто Портийо, бившият играч на Ди Си Юнайтед - Кристиан Кастийо и Уилям Осаел Ромеро, играл за Чивас (САЩ).

Карлос Ромеро бе наказан за 18 месеца, Елисео Кинтания и Виктор Турсиос за по шест, а Карлос Карийо бе оправдан, съобщи още на пресконференция президентът на Футболната федерация на страната Карлос Мендес.

Срещу други четирима играчи разследването продължава. Наказанията са във връзка с подозрения за участие в четири уредени мача на Ел Салвадор, сред които са контрола срещу САЩ през 2010 година, загубена с 1:2 и поражение с 0:5 от Мексико на турнира "Голд къп" през 2011 година.

Заради грандиозния скандал в малката централноамериканска страна селекционерът Агустин Кастийо обяви, че отборът на Ел Салвадор ще бъде изграден предимно от юноши.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация