Менезеш напусна Фламенго след домакинска загуба

13:35
Менезеш напусна Фламенго след домакинска загуба
Бившият селекционер на бразилския национален отбор Мано Менезеш подаде оставка след домакинската загуба на Фламенго от Атлетико ПР в мач от 22-ия кръг на първенството.

Менезеш, който пое отбора преди четири месеца, е третият специалист, който напуска най-популярния бразилски клуб през тази година след Доривал Жуниор и Жоржиньо.

"Казах на ръководството, че вече не съм старши треньор на Фламенго. Чувствам, че за четирите месеца тук не успях да трансформирам отбора по начина, по който искам да изглежда", заяви Менезеш, който постигна само 6 победи в 17 мача на кормилото на Фламенго.

"Когато един треньор почувства, че отборът му е в застой и нещата започват да се повтарят, трябва да си отиде. Аз имам това чувство и затова взех това тежко решение, което е безпрецедентно в моята треньорска кариера", допълни той.

Фламенго започна отлично срещата на "Маракана" срещу Атлетико Паранаензе и поведе с 2:0 още до осмата минута с голове на Ернане и Луис Антонио, но гостите стигнаха до пълен обрат. Така отборът падна на 15-о място с 26 точки, на 2 точки над зоната на изпадащите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация