ЦСКА дава "Титан", Лех Познан и Градев на прокуратурата

15:55
ЦСКА дава "Титан", Лех Познан и Градев на прокуратурата
Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров обяви, че клубът започва дело срещу бившите собственици от "Титан", които според него са си присвоили парите от трансфера на Александър Тонев в Астън Вила.

Тодоров разкри, че сериозната сума, която Лех Познан е дължал на "червените" като клауза в договора на Тонев, е отишла в ръцете на "Титан" с помощта на различни институции.

"Тази пресконференция е за поредните отклонения и присвоявания на средства от старите собственици на ЦСКА - "Титан АД". Средствата, която трябваше да дойдат от продажбата на Александър Тонев от Лех Познан в Астън Вила бяха в размер на 382 000 евро. Вече лично моята толерантност и тази на клуба се изчерпа", каза шефът в "червения" тим. "Изпращам писмо до главния прокурор на Република България с искане да разследва случая. Парите са отклонени към " ЦСКА финанс", която е изцяло собственост на "Титан спорт". Ще се уведоми и полската прокуратура, защото Лех е бил подсещан многократно с писма за смяната на собствеността в ЦСКА. Защо са платили там? Сигурно, за да им дадат комисионна. Ще заведем дело и срещу Лех, така че те при всички случаи ще платят тези суми. Смятам, че някои институции също са спомогнали това да се случи", сподели Тодоров.

"Другият превод е към "Градев Спорт" за тези пет процента към клуба от развитието му като футболист. Неправомерно Градев се е разпоредил за тях. Завеждаме дело и срещу него. Другата седмица излиза ревизията ни. Сега е моментът прокуратурата да покаже, че това не може да се случва", каза още той.

От другата седмица се затяга пропусквателният режим на стадиона, обяви още Тодоров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация