Литекс не се затрудни срещу Спартак Варна

20:16
Литекс не се затрудни срещу Спартак Варна
На Градския стадион в Ловеч оранжевите надиграха тотално гостите от Спартак Варна в първия 1/16-финален мач от турнира за Купата на България и на практика си осигуриха участие в следващата фаза преди реванша във Варна.

Домакините поведоха в 28-ата минута чрез Петър Златинов. След центриране на Десподов, Манолов овладя топката и подаде на Златинов, който с плътен удар я изпрати в мрежата на моряците. В 39-ата минута Златинов изведе Никола Колев в коридор и младокът технично преодоля вратаря Банков за 2:0. В 45-ата минута Александър Цветков покачи на 3:0. След шут на Десподов Банков изби, но Цветков бе точен при добавката.

Головата серия на оранжевите продължи и след почивката. Златинов се разписа за 4:0 в 47-ата минута с техничен прехвърлящ удар от границата на наказателното поле. Мирослав Манолов също се разписа. Той вкара петия гол в мача в 60-ата минута, когато бе изведен сам срещу варненския вратар и без проблеми го преодоля.

Гостите стигнаха до почетни попадение в 77-ата минута, когато Ганчев засече центриране от дясно. До края на двубоя ловчанлии пък пропиляха още няколко добри възможности за гол и пропуснаха да направят победата си по-изразителна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация