Платини не бърза с кандидатурата за шеф на ФИФА

13:56
Платини не бърза с кандидатурата за шеф на ФИФА
Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Мишел Платини ще изчака следващата 2014-а година, преди да реши дали ще се впусне в борбата за лидерското място във ФИФА.

"Ще оповестя моето решение по време или след Световното първенство в Бразилия, но не и преди това, обяви Платини на среща на европейските футболни лидери, която се провежда в един от най-скъпите курорти на Европа - старинния хърватски град Дубровник. Аз нямам решение в момента, защото искам да видя какво ще се случи в следващите месеци и след това ще помисля върху това."

Изборът за президент на ФИФА за следващия мандат е през месец май 2015-а година, а към момента е ясно, че актуалният шеф на централата Сеп Блатер ще се бори за пети пореден период начело на световния футбол. През 2011-а година Блатер обяви, че няма да остане на поста след 2015-а година, когато ще има навършени 79 години, но сега е променил позицията си.

Платини, за когото много от хората смятат, че е потенциално протеже на Блатер, обяви като прекалено егоистично, ако още от сега реши да занимава обществеността със своята кандидатура.

"До тези избори, за които говорим, има две години. И ще бъде много егоистично през всичкото това време да се занимават хората с мене. Световният футбол има много по-важни проблеми за разрешаване от това дали аз ще се кандидатирам и какво е положението около мене", заяви бившият легендарен маестро на френския национален отбор.

"Освен това, аз прекалено много обичам работата си в УЕФА и ако се разделим, сигурно ще бъде разбито моето сърце. Но пък в същото време въпросът с моето бъдеще се превръща в постепенно натрапващ се и именно заради това ми трябва време за размисъл", обясни още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация