Австралия иска $43 милиона, ако Мондиал 2022 бъде през зимата

13:38
Австралия иска $43 милиона, ако Мондиал 2022 бъде през зимата
Федерацията по футбол на Австралия може да поиска от ФИФА да им възстанови сумата от 43 милиона долара, които те са вложили в подготовката на кандидатурата си за домакин на Световното първенство през 2022-а година. Това ще стане факт в случай, че ФИФА реши този Мондиал, който беше поверен на Катар, да се проведе през зимата.

Когато Катар спечели домакинството на това първенство, кандидатурата на Австралия остана губеща. Самите австралийци също планираха своята кандидатура за летния период през юни и юли, когато традиционно е Световното първенство. Те твърдят, че са могли да организират първенството си и да се подготвят също за зимния период и биха предложили условия, които няма да са по-лоши от тези в Катар.

Президентът на федерацията по футбол на страната Франк Лоуи заяви по този въпрос: "Нашата държава вложи значителни стредства, за да ни подкрепи в битката за домакинство на Световното първенство. Ако ФИФА реши да премести първенството през зимата, и Австралия се класира за това първенство, на нас ще ни се наложи да променяме нашия календар. Всичко ще се отрази негативно на клубовете ни, на спонсорите им, на играчите и на феновете. Кой ще ни компенсира тези загуби, за които ние нямаме абсолютно никаква вина?! И съм сигурен, че не става въпрос само за нас. ФИФА пропагандира принципа на феърплей и трябва да го следва най-стриктно от всички. Това се отнася и когато вземе решение кога точно да се проведе Световното първенство през 2022-а година", обясни мотивите си Франк Лоуи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация