Спортинг Лисабон продължава без загуба в Португалия

09:29
Спортинг Лисабон продължава без загуба в Португалия
Спортинг Лисабон продължава да бъде изненадата на сезона в Португалия и вече заема 2-о място в класирането с три победи и 1 равенство в първите четири кръга. След като преди две седмици зелено-белите не бяха победени от Бенфика, сега те отнесоха Олянензе с 2:0 като гости и увеличиха актива си на 10 точки. Начело е Порто с четири победи от четири мача.

Фреди Монтеро в 51-ата минута и Андре Мартинш десет по-късно осигуриха двата гола в полза на Спортинг.

Отборът на Брага, който преди две години игра финал в Лига Европа, вече е на 3-о място в класирането след драматичен успех с 3:2 на собствен терен над стабилния отбор на Ещорил. Мачът ще се запомни с три червени картона и осем жълти, които съдията Карлос Капела показа. Гостите откриха от дузпа, придружена с червен картон на Вандерсон Баяно в 15-ата минута, а точен беше Евандро. След това с десет души Брага изравни чрез Алан в 32-ата минута, а в 52-ата пак той направи 2:1 от дузпа, също с червен картон. Йохан Тавареш остави жълто-сините десет на терена, а Кущодио в 74-ата минута покачи до 3:1.

В 64-ата минута Жерсо Фернандеш, който се бе появил в игра само 7 минути по-рано, също беше отстранен от терена с директен червен картон. Въпреки че останаха девет на терена,
гостите от Ещорил можеха да изравнят в 4-ата минута на добавеното време, но Гонсало от 3 метра прати топката в аут.

Въпреки че продаде най-добрия си полузащитник Луиш Канейра-Лика на Порто през лятото, отборът на Ещорил продължава силното си представяне, което демонстрира и през миналия сезон. В момента отборът е на 4-а позиция със 7 точки. На дъното е участникът в квалификациите на Шампионската лига Пасош де Ферейра, който има четири поражения в първите си четири мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация