Отзиви след Левски - Лудогорец

22:37
Отзиви след Левски - Лудогорец
Представяме на вниманието ви горещи отзиви след дербито от 8-ия кръг на "А"-футболна група между Левски и Лудогорец (0:2):

Славиша Йоканович - старши треньор на Левски: "През първото полувреме страдахме, надиграха ни, направо ни пребиха. Първият гол бе от статична ситуация, а втория гол не мога да си го обясня. Такива голове се получават в мачове от долните дивизии. След 0:2 показахме и характер, и качества, и мъжество, но това не бе достатъчно. През второто полувреме се опитахме да реагираме и играхме като мъже. Опитахме са да направим обрат, но не успяхме. Заслужено ни победиха. Трудно играем на собствен терен - от 12 възможни точки сме спечелили само 2. Трудна ситуация, но няма да кажем сбогом на титлата".

Стойчо Стоев - старши треньор на Лудогорец: "Много труден беше този мач, публиката подкрепяше непрекъснато отбора на домакините, даваше им импулс в играта. Имахме и трудни моменти, но издържахме и спечелихме. Вече имаме 9 точки повече от Левски, но не мога да кажа, че съм уверен в нова шампионска титла. Аз съм си спокоен, защото знам качествата на отбора. Поражението ни с 1:3 от Черно море също го приех спокойно и не бих го нарекъл шамар. Доволен съм, че днес нашите футболисти проявиха дух, защото без него на Герена не се играе и няма как да победиш. За съжаление имаме доста проблеми от здравословен характер, след контузията на Моци. Йордан Минев също е с травма от днес и ако не се оправи, ще пътуваме за Холандия за мача с ПСВ Айндховен само с четирима защитници. Ако още някой се контузи, вече не знам какво ще правим. Нямаме право да заменим играч поради здравословен проблем, такова изключение в картотеката на УЕФА се прави само за вратари. Ние направихме запитване още след травмата на Георги Терзиев, така че сме проверили възможностите".

Ангел Петричев - изпълнителен директор на Лудогорец: "Изключително съм щастлив, че спечелихме този мач. Вече дербито Левски - Лудогорец има по-особен заряд и хубавото е, че най-вече ние сме печеливши. Въпреки всички заплахи преди мача, че ще има война, ние не водихме война, а играхме футбол и победихме. Направихме едно силно първо полувреме и не толкова добро второ. Щастлив съм от победата, защото тя има и психологическа тежест, тъй като влизаме в много тежка серия. До края на септември знаете какви мачове ни предстоят и в какъв цикъл. Но ние ще играем на всички фронтове, защото имаме високи цели".

Попитан дали след победите над Левски и над ЦСКА Лудогорец се стреми към трета поредна титла, Петричев отвърна: "Няма нищо странно в това, че сме победили и двата отбора, защото ние сме двукратни първенци. Освен това, и двата клуба не се намират явно в най-доброто си състояние. До края на първенството има още много мачове, а съм сигурен, че Левски с времето ще играе все по-добре, защото техният отбор има потенциал. ЦСКА, Ботев Пловдив също са сред претендентите за титлата".

Както е известно, Стойчо Стоев пое отбора в движение и това се отрази позитивно с редица добри резултати. Към Петричев беше отправен въпрос как би оценил работата му.

"Как мога да оценя човек, който жъне само успехи!? Ще играем в Европа с него, а сега и победи Левски на Герена. Заслугата за добрите ни резултати е негова, а и на всички футболисти".

Мирослав Иванов - полузащитник на Левски: " Левски загуби, защото пропусна голови положения. От друга страна Лудогорец имаше три възможности и вкара два гола. Смятам, че през второто полувреме играхме по-добре, така трябваше да се представим през целия мач. Отборната игра ни куца, според мен. Всеки ден идват нови играчи, трудно е за всеки да се нагоди към ситуацията. Но с дух, с желание, ще започнем да побеждаваме. Днес специално ранният гол ни обърка и стъписа.

Гари Родригес - полузащитник на Левски: "Не знам какво се случва с нашия отбор. Имаме възможности, но не успяваме да отбележим голове. Може би и самите положения не са достатъчно на брой. А като не вкарваме, така просто няма как да победим. Не съм доволен от моята си игра, от това, което става на терена и от ситуацията около отбора. Иначе нямаме никакви проблеми в съблекалята, всичко е наред, атмосферата е приятелска. Надявам се, че следващият ни мач тук на нашия стадион да завърши с победа".

Иван Стоянов - полузащитник на Лудогорец: "Излязохме за победа на стадион "Георги Аспарухов" и се радвам, че я постигнахме. Показахме характер, самочувствие и си вкарахме положенията. Шок от загубата от Черно море не е имало, просто има и такива мачове - играеш слабо и губиш. Смятам, че след като поведохме с 2:0, запазихме сили за гостуването ни на ПСВ Айндховен в турнира Лига Европа през новата седмица.

Владислав Стоянов - вратар на Лудогорец: "На почивката треньорът ни даде указания да търсим трети гол във вратата на Левски, но съперниците ни излязоха по-мобилизирани и публиката ги вдигна много. И това ни принуди да се приберем по-близо до нашата врата. Но ние се справихме. Разбира се, имаше и някои грешки, но други момчета пък ги поправяха. Важното е, че не допуснахме гол, а с контраатаки опитахме да вкараме трети. В крайна сметка и победата ни с 2:0 е много добра".

Владимир Гаджев - полузащитник на Левски: "Загубихме, защото те вкараха два гола, ние не вкарахме, въпреки че имахме положения. Изненадаха ни с със статично положение, не реагирахме по най-добрия начин, вкараха ни гол. Имахме възможност да изравнихме, не успяхме, втори гол и така", сподели националът, който бе доста разстроен. От тая криза се излиза с характер. Сигурно има отчаяние, след като седми или осми мач нямаме победа на "Герена". Колкото и да е клиширано, след три дни имаме мач, трябва да станем и да бием най-накрая".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

the_joker
16.09.2013 00:31

Левски е страшилището на А група мачка всяка конкуренция, безспорния шампион.
*lol**lol**lol**lol**lol**lol*
Ебаси вица.*joking*

nonmollaremai
15.09.2013 23:37

Надиграхме ги ,но съдията е винаги срещу Левски както винаги.

myzrael
16.09.2013 17:02

нонМърда, тичай бързо до оптиката, че доста голям дьоптър ти трябва *joking*

nonmollaremai
16.09.2013 12:21

Тихо

miro211
16.09.2013 08:36

Ти кой мач гледа?? България надигра Италия но падна. А Левски бяха много много неадекватни и ако влязат в седмицата ще е големо постижение щото не знаят за какво излизат на терена. Божинов ви трябва да ви научи на разврат дърводелството вече го владеете*joking*

paunQ
16.09.2013 00:29

Абе, дете, не виждаш ли, че 1/2 от отбора не знаят как се рита топката?

Gogata85
15.09.2013 23:42

*joking**lol**joking**lol* Защо доказваш колко недоразвити сте вие кравите? С какво съдията е виновен,че паднахте? Просто Лудогорец бяха по-добри!! Левски също имаше положения, но като не могат да ги оползотворят никой не им е виновен!!!