Хетафе записа първа победа за сезона

20:10
Хетафе записа първа победа за сезона
Отборът на Хетафе постигна първа победа в испанското първенство, след като в мач от 4-ия кръг обърна Осасуна на собствен терен.

Гостите откриха резултата в 11-ата минута чрез Роберто Моралес, но с две попадения на Николас Ладислао - Мику в 35-ата и 52-ата победата отиде при столичани.

По-рано днес Еспаньол спечели гостуването си на Гранада с 1:0. Така възпитаниците на Хавиер Агире останаха без поражение от началото на сезона и с 8 точки се изкачиха на пето място в класирането. Лидери са Атлетико Мадрид и Барселона с пълен актив от по 12 точки.

Единственото попадение на "Лос Карменес" реализира Мануел Лансароте четвърт час преди края. Еспаньол получи правото да изпълни непряк свободен удар в наказателното поле, след като вратарят Роберто хвана върната към него топка от защитника Фран Рико. Шимао отклони към Лансароте, който с прецизен удар от 15 метра прати топката в мрежата.

Дани Бенитес пък беше най-близо до попадение за домакините, но нацели гредата с удар в шестата минута. Гранада доигра мача с 10 души, след като нигерйският нападател Одон Игало беше отстранен с два бързи жълти картона в 82-ата минута заради протест.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация