Равенства за българите в Русия (видео)

19:38
Равенства за българите в Русия (видео)
Двама българи играха днес за отбора на Амкар (Перм), който завърши 0:0 с Рубин в среща от 8-ия кръг на руската Висша лига. Като титуляри излязоха Петър Занев, който получи много добри отзиви за представянето си на левия фланг на защитата, и Георги Пеев. Благой Георгиев и Захари Сираков не бяха в групата за мача, но като цяло представянето на Амкар не беше никак по-добро. Не случайно след края на мача медиите и запалянковците изразиха безпокойството си от нивото на играча на червено-черните от Перм. Това е 4-о равенство за Амкар от осем мача, а с 10 точки отборът се нарежда на 8-а позиция. Една стъпка по-нагоре е отборът на Рубин с 12.

Георги Пеев имаше едва два прилични пробива за целия мач, като в 18-ата минута центрирането му остана неизползвано, въпреки че топката попадна на празно пространство. Като цяло Рубин диктуваше повече темпото, но вратарят Герус няколко пъти спаси вратата на Амкар. Шест минути преди края Андрей Семьонов остави амкарци 10 на терена, тъй като получи втори жълт картон.



В друга среща с българско участие Том (Томск) завърши Анжи наравно 2:2 с Анжи на собствен терен и взе първа точка за сезона. Въпреки това обаче отборът остава на последната 16-а позиция, докато Анжи е с 4 равенства и се намира на 14-о място.

Домакините поведоха с 2:0 с попадения на Ян Холенда в 30-ата минута и Игор Портнягин в 47-ата от дузпа. В 53-ата също от дузпа Павел Соломатин намали за гостите от Дагестан, а в 64-ата Никита Бурмистров изравни.

Десният защитник Живко Миланов игра пълни 90 минути за зелените от Томск, а в 14-ата минута можеше и да се разпише. Ударът на бившия играч на Левски обаче беше избит от вратаря Кержаков. Минута преди края на мача подаване на Живко към Панченко беше пресечено от стража на гостите. Пламен Николов не игра за Том.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация